Nyhed

LYT: Her bliver tre Beatler genforenet i studiet for første gang siden bruddet

Det monumentale Mind Games-bokssæt som netop er udkommet indeholder en helt særlig historisk optagelse

”Make love, not war” sang John Lennon på soloalbummet Mind Games for et halvt århundrede siden. Både album og sang af samme titel er beskrevet af Lennons kone, Yoko Ono, som værende ”forud for sin tid.” 

Måske er det også derfor, at Lennons ord om at fremme kærlighed frem for krig i dag virker mere relevante end nogensinde før. Med krig i Ukraine og Palæstina samt en spirende frygt for borgerkrig i USA beviser Lennon endnu engang, at hans ord stadig ikke er forældede, selv her ved albummets 50-års jubilæum.

Ono-citatet stammer fra hendes liner notes til det monumentale bokssæt Mind Games – The Ultimate Collection, der udkom 12. juli 2024 og modtog fire stjerner og en dybdegående anmeldelse fra GAFFA The Beatles-ekspert Henrik Friis.


Og netop fans af Lennons gamle band har grund til at glæde sig særligt over det nye bokssæt, som da også blev udsolgt på kort tid. Blandt det omfattende ekstramateriale finder man således en optagelse af den første og sidste gang, de tre The Beatles-medlemmer Ringo Starr, George Harrison og John Lennon indspillede sammen.

Det drejer sig om sangen "I'm the Greatest," som siden udkom på Ringo Starrs solodebut Ringo, som udkom i november '73 - blot få dage efter, at Mind Games var blevet udsendt på det amerikanske marked. Den historiske demo er blandt de skjulte tracks - såkaldte easter eggs - på det nye bokssæt.

Opmærksomme Lennon-nørder vil bemærke, at en demo af sangen faktisk allerede udkom for 26 år siden - nemlig på bokssættet John Lennon Anthology fra 1998.


REKORD: John Lennon-guitar solgt for svimlende beløb

ANNONCE