Nyhed

MØD BAREJEGVARMIG: Mystisk, legesyg musiker klar med ny single

Barejegvarmig sætter fokus på kreativ frihed og kunstens uendelige muligheder med ny single, "Verden i farver". Hør den og få historien bag den mystiske, maskerede kunstner her

Den mystiske, poetiske kunstner Barejegvarmig, kendt for sin gådefulde fremtoning på TikTok og Instagram, er klar med ny single, ”Verden i Farver”. Singlen markerer et skift fra det grå og monotone til en verden fyldt med farver og livsglæde. Med en tekst, der opfordrer til at finde lykken igen og en let og legende 80’er-inspireret produktion, bringer Barejegvarmig en festlig og opløftende stemning til lytterne. I anledning af singlens offentliggørelse har GAFFA talt med den anonyme, grønne kunstner.

Mødet med manden, masken og mysteriet
En sensommerdag, uden for GAFFAs redaktion, står en skikkelse, der med sin grønne påklædning vækker opsigt. Hvem der helt nøjagtigt gemmer sig bag masken, kender redaktionen ikke - det er en del af oplevelsen.

I dagens anledning har Barejegvarmig skiftet sine velkendte grønne støvler ud med sneakers i samme farve. Naturligvis matcher de grønne bukser og den lange trenchcoat den limegrønne elefanthue, som dækker det meste af hans ansigt. Et hjemmelavet hul i huen ved munden, gør det kun lige akkurat muligt at tyde hans mimik, mens han taler. Et par briller, der ligner en sort sløringsstreg, dækker over øjnene og fuldender det visuelle indtryk, der balancerer mellem mystik og nyskabende.


Selvom Barejegvarmig ved første øjekast kan se lidt skræmmende ud, lader han dog til at være alt andet end det. Tværtimod fremstår han som venlig og imødekommende. Mens han drikker sin kaffe med mælk, bliver han indimellem distraheret, måske fordi han taber sig selv i sine egne kreative tanker. Men når han besvarer vores spørgsmål, gør han det alligevel roligt og engageret. Han forklarer, at inspirationen opstår i en naturlig og typisk spontan proces:
- Jeg trækker på alt. Følelser. Observationer. Andre mennesker. Jeg er jo mest af alt en historiefortæller. Men jeg tror ikke, at lytterne kan skelne imellem, når jeg opdigter historier, og hvornår det rent faktisk handler om mig.

Med et stort smil fortæller han, at han jo nok godt lidt kan lide den mystik, der opstår omkring det. Og meget apropos mystik - når man ser en maskeret mand, klædt i grøn fra top til tå, er det næsten umuligt ikke at undre sig lidt. Derfor spørger GAFFA selvfølgelig: Hvorfor grøn?


Barejegvarmig fniser og forklarer, at der egentlig ikke er nogen større fortælling bag netop dén farve.
- Hvis jeg skal være helt ærlig, så var der nogle støvler, der kun lige var i den grønne farve... Og jeg ville bare rigtigt gerne have de støvler. Så det blev den farve.

Han vrider lidt på sig, måske lettere nervøst, måske mest af alt spændt og forsætter hemmelighedsfuldt:
- Men altså... Grøn er også bare starten på noget større.

Mere kan han ikke rigtigt sige om dét og forklarer, at han elsker at overraske sit publikum, når de mindst venter det. Det er også derfor, han holder kortene tæt til kroppen, når det kommer til fremtidige planer. Én ting kan han dog afsløre: Der er mere musik på vej. Mens han reflekterer over sine musikalske rejser, siger han:
- Jeg har fået rigtig positiv respons fra mine omgivelser. Specielt efter, jeg begyndte at lægge lidt mere musik ud. Jeg vil gerne gøre det mere tydeligt, at Barejegvarmig er et musikprojekt – og så er der alle de her andre ting også. Altså TikTok og poesi. Men det er musikken, der er fokus.


Og nu hvor vi alligevel snakker om musik, farver og farvernes betydning, er det oplagt at spørge mere ind til den nye single, som passende nok hedder "Verden i farver."

Illustration fra Youtube-musikvideoen, som kan ses nederst i artiklen.
Illustration fra Youtube-musikvideoen, som kan ses nederst i artiklen.

Farverig musik i en grå verden
"Verden i Farver" er en betydelig brik i Barejegvarmigs musikprojekt. Han beskriver sit arbejde, som en kunstnerisk legeplads, hvor eksperimenter og nyskabelse er i centrum. Derfor trækker han på alt fra personlige oplevelser til finurlige ordspil, når han skaber sin musik.


Han pointerer, at singlen indledes med linjen, ”bare lad løkken svigte, der lykke i sigte,” som indkapsler det positive budskab, han gerne vil bringe med sangen. Han tager en tår af sin kaffe og forklarer:
- Når jeg laver musik, vil jeg gerne kunne give lytteren en eller anden stemning. Og sangen her er lavet på sådan en... det bliver godt igen følelse.

Han fortæller, at sangen handler om, at finde sig selv igen og genoplive det, der engang var blegt og livløst med ny energi og farver. Sangens glade toner og tempo tilføjer derfor en legende lethed, der står i skarp kontrast til meget af den gråhed, som præger den aktuelle verdenssituation. Men på trods af de kunstneriske ambitioner, oplever Barejegvarmig en tendens til, at andre forsøger at tillægge hans musik, værker og maskering en politisk dimension. Han er dog hurtig til at nedtone denne fortolkning, og siger med et skævt smil:
- Folk vil gerne putte mig i en kasse, hvor de gør mig til noget politisk og oprørsk, men det er nok lidt meget kredit at give mig. Jeg skaber det bare. Det er ikke altid, der ligger en dybere mening bag.

Alligevel træder hans musik frem i lyset og tilbyder et farverigt pusterum i en ellers grå hverdag, mens han selv forbliver skjult bag den skriggrønne maske. Det er også dét, musikvideoen gerne skulle afspejle som kan ses og høres her:


LÆS OGSÅ: PREMIERE: Filukas nye single sætter fokus på drugging og overgreb i nattelivet

ANNONCE