Nyhed

Pariserhjul stod pludselig i flammer under koncert - flere festivalsgæster såret

Over 30 festivalgæster kom til skade, da et pariserhjul pludselig brød ud i brand under tysk festival

Mere end 30 personer kom til skade, da to gondoler på et pariserhjul brød i brand lørdag aften den 17. august under Highfield Festival i Leipzig, Tyskland. De fleste af de tilskadekomne led af mild røgforgiftning, men fire personer fik brandsår, og en person pådrog sig skader ved et fald, rapporterer den tyske nyhedskanal Deutsche Welle, ifølge The GuardianSe en video af branden i bunden af artiklen. 

Politiet fastslår, at årsagen til branden endnu er uklar, og at efterforskningen stadig er i gang. Festivalens arrangører har i en udtalelse understreget, at de berørte personer modtager behandling og har det efter omstændighederne godt. "Vi er i tæt koordinering med brandvæsenet, politiet og rednings- og sundhedstjenesterne. Vi vil afspærre pariserhjulet og derefter fortsætte festivalens program som planlagt," lyder det fra arrangørerne.

Branden opstod angiveligt i én af pariserhjulets gondoler omkring klokken 21.00 under en koncert med den tyske rapper Ski Aggu. "Jeg er fuldstændig chokeret og ked af branden under min koncert på Highfield," udtalte han senere i en Instagram-story Aggu forklarede desuden, at han blev instrueret via øresnegl om at fortsætte koncerten for at undgå panik blandt publikum. "Prioriteten var at forhindre, at situationen eskalerede yderligere. Heldigvis lykkedes det," skrev han.


Highfield Festival er én af Tysklands største musikfestivaler, og er kendt for at hylde rock-, pop- og alternativt musik. I år havde festivallen omkring 30.000 deltagere og et program, der inkluderede store navne som det amerikanske punk-band Rise Against, hiphop-stjernen Macklemore og vestberlinske Peter Fox, hvis album, Love Songs (2023), GAFFA belønnede med fem ud af seks stjerner. Branden medførte en forsinkelse i Rise Againsts optræden, men ellers fortsatte festivalen uden yderligere afbrydelser.

Sikkerheden på festivaler som Highfield er en prioritet for både arrangører og myndigheder, men hændelsen har rejst spørgsmål om beredskabet ved store offentlige arrangementer. Ifølge Die Zeit er festivalens sikkerhedsforanstaltninger under granskning, og politiet vil i de kommende dage gennemgå alle aspekter af festivalens beredskabsplaner.

Video af branden kan ses her:


LÆS MERE: Macklemore udgiver støttesang for pro-Palæstina-demonstranter

ANNONCE