Nyhed

R&B-STJERNE OVERRASKER: Trækker sig fra livescenen på ubestemt tid

Udmeldingen kommer få uger efter seksstjernet Roskilde-koncert

R&B-stjernen og dobbelt Grammy-vinder SZA har haft noget af en sommer, der bedst kan betegnes som én stor og eksplosiv festivalturné. Her lagde hun blandt andet vejen forbi Danmark, da hun gæstede Roskilde Festival, hvor hun høstede overvældende store roser for sin storslåede og rørende koncert.

GAFFAs anmelder kvitterede for besøget med hele seks ud af seks stjerner. Alligevel har SZA netop afsløret, at hun, trods den ellers spirende succes, må tage en pause fra scenen. Den populære R&B-stjerne delte nyheden på sociale medier dagen efter sin optræden i Montreal forleden med ordene:

"I aftes var min sidste koncert i et stykke tid. Jeg er gudskelov endelig ved at få styr på mit liv," skrev SZA i et opslag på X.


Meddelelsen kom overraskende kort tid efter, at sangerinden havde delt en fans rosende kommentar om hendes energiske shows på netop det sociale medie X. Den 34-årige sangerinde svarede:


"Det gør mig så glad, for det er alt, hvad jeg prøver at gøre! Jeg vil bare fange jeres energi, blande den med min, tilføje lidt kærlighed og sende det tilbage [...]"


SZA har dog som skrevet haft en travl sommer med optrædener på diverse store festivaler - udover Roskilde Festival, blandt andet Lollapalooza, Osheaga og Glastonbury.

Forud for festivalssæsonen, var stjernen på en omfattende headliner-turné med albummet SOS. 

Vores anmelder kaldte albummet en "all-time favorit", og albummet har tilmed opnået en flot plads på GAFFAs top 10-listen over udgivelser i året 2022. På turnéen, af samme navn som albummet, spillede SZA 63 shows verden over mellem februar 2023 og maj 2024.


Men fans skal ikke fortvivle. Selvom SZA tager en pause fra liveoptrædener, betyder det ikke, at hun trækker sig helt fra musikken. På Lollapalooza optrådte hun med en uudgivet debutsingle, ”Cry Baby”, og lovede, at den snart bliver udgivet og tilgængelig på streamingtjenester. I samme forbindelse har hun, ifølge Rolling Stone, afsløret, at hun samtidigt arbejder på et album, der vil få titlen, Lana.

SZA: Ærlig, sårbar og hårdtslående

ANNONCE