Nyhed

Stor donation skal hylde både festivalen og dens frivillige

Den afdøde borgmesters mindefond donerer til frivillige og skaber et nyt festivalminde

Tønder Festival har modtaget en generøs donation fra afdøde borgmester Laurids Rudebecks mindefond i forbindelse med festivalens 50-års jubilæum, fremgår det af en pressemeddelelse. Donationen, som markerer afslutningen på fondens aktiviteter, blev offentliggjort under festivalens frivilligfest søndag aften.

Ved arrangementet, hvor 1.500 frivillige var til stede, meddelte fondens formand, Neel Rudebeck, at midlerne vil blive fordelt på to initiativer: 120.000 kroner øremærket til en ny lysskulptur på festivalpladsen, og 10.000 kroner til anerkendelse af en særlig engageret frivillig eller frivillig gruppe.

GAFFA har talt med nogle af de ildsjæle, der frivilligt hjælper med at gøre festivalen til en realitet. En af dem fortæller: "Min familie og jeg har altid været frivillige her, så jeg har været med, siden jeg blev født. Jeg kan mærke på stemningen, at der er noget særligt i år."


Det er dog ikke kun festivalen, mindefonden og de frivillige selv, der anerkender deres indsats. Som festivalens royale protektor udtalte Prinsesse Marie: "Min familie og jeg har besøgt festivalen mange gange, og det er fantastisk at opleve det engagement og fællesskab, som alle de frivillige og medarbejdere viser."

Den kommende lysskulptur, som desuden er designet af en frivillig fra festivalens Atmosfærehold, skal fungere som både et centralt mødested og et visuelt symbol på festivalens rødder og internationale rækkevidde. Skulpturen vil blandt andet indeholde en cirkelbænk, der henviser til både den lokale cirkelbro og festivalens traditionsrige afslutningsritual, hvor alle samles om at synge "Let the Circle Be Unbroken".

Laurids Rudebecks mindefond blev etableret efter hans død i 2016 med midler fra donationer i stedet for blomster. Fonden har siden støttet forskellige lokale initiativer i Tønder Kommune, men med denne sidste store donation til festivalen afslutter fonden sin aktivitet. Neel Rudebeck, der også er Laurids Rudebecks datter, udtaler i pressemeddelelsen: "Min far holdt meget af festivalen og det frivillige engagement. Vi er glade for, at hans navn vil være synligt på lysskulpturen, selv efter fonden nu lukker ned."


Lysskulpturen forventes at stå færdig til næste års festival, som afholdes fra 27. til 30. august 2025, og vil være et varigt minde om både festivalens historie og de mange frivilliges indsats.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Tønder Festival set med en tegners blik

ANNONCE