Nyhed

SYD FOR SOLEN '24: Fem danske koncerter, du ikke må gå glip af

Har du planlagt dit personlige Syd For Solen-program endnu?

I dag (8/8, red.) starter den københavnske festival Syd for Solen. Denne gang er det Valbyparken, der danner rammerne. På programmet figurerer både etablerede og upcoming kunstnere fra både ind- og udland. Her er fem koncerter med danske navne, man med fordel kan unde sig selv at høre under årets festival

The Raveonettes:
The Raveonettes blev dannet af Sune Rose Wagner og Sharin Foo tilbage i 2001. Gennem årene har The Raveonettes udgivet flere kritikerroste album, herunder: Pretty in Black (2005), Lust Lust Lust (2007) og Raven in the Grave (2011).

The Raveonettes har opnået både national og international succes. Tidligere på året var Gaffa tilstede til bandets amerikanske turnéafslutning i New York, hvor bandet høstede hele fem stjerner. 


Deres seneste udgivelse, The Raveonettes Sings... (2024), er en hyldest til bandets favoritnumre og artister. Albummet indeholder 10 tracks med genindspilninger af sange fra blandt andre Gram Parsons, the Everly Brothers, the Cramps, Buddy Holly og The Velvet Underground.

Lyt blandt andet til The Raveonettes gengivelse af “All I Have to Do Is Dream,” som Sune Wagner har beskrevet "som den perfekte vuggevise" i Everly Brothers-versionen. 

Kan opleves her:
Over havet, lørdag 14:50


 

Eee Gee:
Den danske singer/songwriter Emma Grankvist bedre kendt under navnet Eee Gee væltede alle kegler under sin koncert i Horsens sidste år, hvor hun høstede hele seks stjerner

Hun udgav sit anmelderroste debutalbum Winning i 2022 og fulgte op med She-Rex (2023), som modtog seks stjerner ved udgivelsen sidste år. Hendes seneste udgivelse en rørende ny single, der handler om at miste en god veninde og er skrevet og indspillet i samarbejde med den færøske kollega Teitur.


Kan opleves her:
Under himlen, fredag 21:25

 


Guldimund:
Asger Nordtorp Pedersen, bedre kendt som Guldimund er en fremtrædende dansk musiker og sangskriver. Han har udgivet to anmelderroste albums Dem, Vi Plejede At Være (2021) og Jeg Venter I Lyset (2023)

Han udforsker personlige temaer, hvor hans dybfølte tekster kommer i fokus.  Guldimund har etableret sig på den danske musikscene og fortsætter med at berøre publikum med sin tilgang til musikken, som da han gæstede Jelling Festival tidligere i år. 

Kan opleves her
Over havet, fredag 14:50


 

Karoline Funder: 
Karoline Funder er en upcoming singer/songwriter, som gjorde sig bemærket med sin debutsingle "Vores forhandling" og sidste uges udgivelse "Dådyr Øjne", som hun i et opslag på instagram beskrev som "en sang om tvivlen, kærligheden og alt det midt i mellem. Jeg håber den kan møde jer lige der". 


Kan opleves her:
Make it Count, lørdag 15:55

 


Bette: 
Bette Maria Dandanell, kendt under kunstnernavnet Bette, har gjort sig bemærket med sine dansksprogede r&b-sange. Den danske sangerinde tiltrak sig opmærksomhed med sit debutalbum Min (2022), der modtog hele 5 stjerner fra GAFFA, som blandt andet noterede:

”En stor del af udgivelsens kvalitet består, foruden de lækre instrumentaler, i sangerens vokal, der på et øjeblik kan gå fra hæs og sårbar til fuld af energi og vibrato og dermed tilføjer fine nuancer til tekstleveringerne. Bettes meget flotte og helt rene fraseringer er dertil et fantastisk bidrag til det særdeles 90’er- og 00’er-klingende udspil, og hendes karakteristiske vokal og lyd er gennemgående og konsekvent på udgivelsen. Et af de mest vellykkede forsøg på dansksproget r&b, jeg har hørt”.

Bette spillede på Spot Festival tilbage i 2022, hvor hendes optræden modtog fire stjerner. Hør Bettes nyeste udgivelse herunder.


Kan opleves her:
Under himlen, fredag 14:00

 


GAFFA tager temperaturen på livebranchen

ANNONCE