Nyhed

SYD FOR SOLEN '24: Gæster raser over forholdene på festivalen

Den københavnske festival kritiseres i skarpe vendinger efter åbningsdagen i går

Klamme toiletforhold, lange køer til mad og drikke og klaustrofobiske koncertoplevelser var nogle af de ting, gæsterne på den københavnske festival Syd for Solen blev mødt af under åbningsdagen for festivalen i går. 

I al fald hvis man skal tro en lang række festivalgæster, som kritiserer forholdene på festivalen i skarpe vendinger, efter at festivalen åbnede i går. 

Syd for Solen har nogle store artister på plakaten i år, men det er ikke musikken, festivalens gæster klager over. Adskillige festivalgængere udtrykker deres frustration over forholdene på festivalpladsen og skriver i kommentarsporet på festivalens Facebookside:

"Skandale med alt undtagen musikken. Jeg har brugt mere tid i aften på at stå i kø end at være til koncert." skriver en bruger ved navn Peter Finne Christensen. Han suppleres af en anden festivalgænger, Caroline Fangel:


"Elendig oplevelse. Hvorfor lukker I så uansvarligt mange mennesker ind? Jeg følte mig virkelig utryg og stod i kø i en time bare for at få lidt mad og vand".

Decideret farligt
Andre brugere beskriver en kaotisk og aggressiv stemning med adskillige optræk til slagsmål, mens brugeren Niclas OC udtrykker bekymring over de trafikale forhold, når publikum skal væk fra festivalpladsen:

"Værst af alt; decideret uansvarlig udgang, hvor folk for det første går som sild i en tønde uden anmærkninger eller signalement, og dernæst vader direkte ud i trafikken - meget farligt," skriver Niclas og tilføjer:


"I er nødt til fikse en masse ting til i morgen. Det er okay at vækste, men meget af det, I har gang i, er uansvarligt."

"Vi lytter altid til kritik"
Oven på de mange negative udmeldinger har GAFFA forgæves forsøgt at få en talsperson for festivalen i tale. Det er ikke lykkedes; til gengæld har vi modtaget en skriftlig udtalelse fra festivalens programansvarlige, Xenia Grigat:

”Syd for Solen lytter altid til kritik og tager den til os, hvis den er berettiget, og derfor er vi i fuld gang med at kortlægge, hvad vi kunne have gjort anderledes i går, så vi kan gøre det bedre i dag," skriver Grigat og tilføjer:

"Det er vigtigt for os at understrege, at alle sikkerhedsforanstaltninger (som følger retningslinjerne for festivaler) var på plads, og at vi agerede så effektivt, som vi kunne. Vi kigger på flere områder og optimerer alt, hvad vi kan," skriver talspersonen og opsummerer:


"Der var rigtigt mange mennesker på pladsen, og der var stor entusiasme omkring vores scener. Nu arbejder vi på højttryk for at optimere oplevelsen på pladsen, inden vi åbner i dag. Det arbejde fortsætter vi naturligvis med hele festivalen”

Syd for Solen fortsætter i dag med andendagens program, som blandt andre byder på britiske sanger Jorja Smith, soulstjernen Michael Kiwanuka og danske Guldimund.

SYD FOR SOLEN '24: Fem danske koncerter, du ikke må gå glip af

ANNONCE