Nyhed

Till Lindemann-advokater melder tysk medie til politiet

Schertz & Bergmann har meldt nyhedsmagasinet Der Spiegel til politiet

Rammstein har netop afsluttet deres europaturné. Rammstein præsterede en meget rost koncert i Valbyparken, men guitarist Paul Landers har efterfølgende annonceret, at bandet i hvert fald holder pause i 2025 samt 2026. Sideløbende fik sanger Till Lindemanns advokater, Schertz & Bergmann, endnu en succes imod medierne Norddeutscher Rundfunk samt Süddeutsche Zeitung ved at få udokumenterede oplysninger om Lindemann fjernet fra en podcast.

Nu melder samme advokater, at de har meldt det store og anerkendte nyhedsmagasin Der Spiegel til politiet for dokumentfalsk i forbindelse med tro- og love-erklæringer omkring beskyldningerne imod Till Lindemann og bandet Rammstein. 

I en pressemeddelelse fra advokaterne står følgende:


"Strafferetlige anklager for dokumentfalsk og forsøg på svindel i forbindelse med retssag mod de ansvarlige hos Spiegel baseret på de erklæringer, som Spiegel har afgivet i forbudssagen mod Till Lindemann

Vi udsender følgende pressemeddelelse på vegne af vores klient Till Lindemann:

I udgaven af ​​10. juni 2023 (print og online) rapporterede Spiegel om beskyldninger fremsat af forskellige kvinder mod Till Lindemann under overskrifterne "Götterdämmerung" (Ragnarok, reference til Wagner-opera, red.) og "Sex, Macht, Alkohol - Was die jungen Frauen aus der Row Zero berichten" (Sex, magt, alkohol - hvad de unge kvinder fra Row Zero fortæller, red.).


Med dommen, afsagt den 19. juli 2024, bekræftede højesteret i delstaten Hamburg det foreløbige forbud fra landsretten Hamburg af den 14. juli 2023 om de centrale påstande i appelprocessen. Ifølge denne har Spiegel stadig forbud mod at rejse mistanken om, at Till Lindemann bedøvede eller fik kvinder bedøvet ved koncerter af bandet Rammstein ved hjælp af knockout-dråber eller stoffer for at sætte ham i stand til at udføre seksuelle handlinger på kvinderne.

I forbudssagen havde Spiegel allerede indsendt to erklæringer fra kvinder i sit svar til landsretten den 28. juni 2023, som blev navngivet "Zoe" og "Sophie W." i artiklen. "Zoes" erklæring havde den ejendommelighed, at den begyndte på næstsidste side med en sætning, der ikke blev videreført på næste side. Der blev kun fundet vidnets underskrift, så der må lægges til grund, at enkelte sider i erklæringen var blevet fjernet eller erstattet (se vores pressemeddelelse af 15. maj 2024).

Selvom denne uoverensstemmelse allerede var blevet kritiseret ved den mundtlige høring for landsretten den 25. august 2023, kommenterede Spiegel kun dette en uge før høringen i appelsagen og afgav to hidtil ukendte erklæringer. Spiegel måtte indrømme, at de oprindeligt indsendte erklæringer ikke kom fra "Zoe" og "Sophie W.". Ifølge Spiegel blev forskellige versioner blandet sammen på grund af et tilsyn af deres egen juridiske repræsentant og vedkommendes sekretariat, da erklæringerne blev indgivet.


De forskellige versioner af "Zoes" erklæring adskiller sig væsentligt fra hinanden, især med hensyn til den hukommelse, hun beskriver fra mødet med vores klient. Derudover har Spiegel gentagne gange forsvaret sin indberetning under sagen med argumentet om, at erklæringer har en høj grad af troværdighed på grund af straffen, der pålægges, hvis man lyver i forbindelse med tro- og love-erklæringer. I påstand mod påstand-sager skal de være tilstrækkelige til at retfærdiggøre en rapportering af mistænkelig aktivitet.

I det omfang det nu står klart, at to erklæringer reelt ikke blev afgivet som indgivet, er dette et forhold, der skal afklares af de retshåndhævende myndigheder. Vores klient vil derfor indgive en straffesag til den offentlige anklager i Hamborg mod de ansvarlige for Spiegel for dokumentfalsk og forsøg på svindel.

Berlin, 1. august 2024


Simon Bergman, advokat"

Nyhedsmagasinet Der Spiegel kommenterer Schertz & Bergmanns pressemeddelelse over for den evangeliske pressetjeneste (epd) med følgende citat: "Vi har allerede afklaret detaljerne i den civile retssag, og de indrømmede forglemmelser i udarbejdelsen af ​​udtalelsen havde ingen som helst indflydelse på afgørelsen fra landsretten Hamburg," siger en talskvinde for Der Spiegel. Talskvinden beskriver pressemeddelelsen fra Schertz & Bergmann som "en del af den nu desværre almindelige retssags-pr". Pressemeddelelsens budskab "overdriver, hvor der ikke er noget at overdrive. Ingen har begået noget strafbart her,” fortæller hun. 

For alle nævnte personer gælder uskyldsformodningen. GAFFA vil fortsat følge sagen tæt. 


ANNONCE