Nyhed

Israels deltagelse i Eurovision bliver en sag for Malmøs kommunalpolitikere

Spørgsmålet om Israels deltagelse i Eurovision bliver nu behandlet i Malmø, rapporterer Sydsvenskan. En lokal initiativgruppe har formået at indsamle de 100 underskrifter, der kræves for, at en sag skal behandles af kommunalpolitikerne

Jonas Rosenkvist, direktør for intern ledelse i Malmø kommune, oplyser til Sydsvenskan, at sagen endnu ikke har gennemgået beslutningsprocessen.

"Jeg tror ikke, vi har taget stilling til sagen endnu. Men sandsynligvis bliver vi nødt til at besvare dette Malmø-initiativ på et af kommende møder i kommunalbestyrelsen, så det ikke besvares efter konkurrencen."

Det er for nylig blevet bekræftet, at den 20-årige Eden Golan skal repræsentere Israel i Eurovision Song Contest, som finder sted i Malmø i maj. Der har været diskussioner både i Sverige og internationalt om at udelukke Israel fra konkurrencen på grund af de mange civile tab under krigen i Gaza.


Selvom Malmø er værtsby for årets Eurovision efter Loreens sejr i Liverpool sidste år, er byen ikke den formelle arrangør og har derfor begrænsede muligheder for at forhindre konkurrencen i at finde sted eller forbyde Israels deltagelse. I Malmøs kommunalbestyrelse er der heller ikke bred støtte til at forbyde konkurrencen eller Israels deltagelse - bortset fra Venstrepartiet.

ANNONCE