Nyhed

Han var klinisk død i fire minutter: Nu starter han forfra, og håber, at musikken kan hjælpe andre

"Jeg føler, jeg har fået en chance mere"

Vær opmærksom på, at artiklen omtaler selvmordsforsøg. Hvis du går med selvmordstanker, kan du kontakte Livslinien på 70 201 201.

Det var nærmest umuligt at styre uden om landeplagen "Fugle" i 2015 med et billedsprog, som både appellerede til børnehavebørn og klistrede natklubgulve, og hvor ornitologer pludselig havde fået en helt anden street-cred end tidligere. Den danske befolkning var kommet på fornavn med dancehall-duoen Djämes Braun, som bestod af Pilfinger og Kent "Kenno" Pedersen. Duoen rejste land og rige rundt i 2010'erne med deres hit-karavane indtil de gik fra hinanden i 2017. Djämes Braun blev efterfølgende ført videre som et soloprojekt af Lasse Kramhøft, som er manden bag Pilfinger.

Nu står Kent "Kenno" Pedersen frem med en anden fortælling om årene, som udadtil var fyldt med succes, koncerter og guld-, dobbelt-, og platincertificeringer. I skyggen af succesen lurede et pres og et voksende misbrug, der skulle vise sig at få uoverskuelige konsekvenser for dancehall-musikerens liv. En livsomvæltende oplevelse, som bliver behandlet på hans første single "Forfra" under kunstnernavnet Kænt, som udkommer i dag. 


Gæld til den kriminelle underverden og en kamp for livet
På det højeste indtog jeg 4-5 gram kokain og to liter sprut om dagen” fortalte Kent "Kenno" Pedersen, da han deltog i podcasten Narkobetjenten. Djämes Braun kravlede hurtigt op ad successtigen efter at have vundet talentkonkurrencen Karrierekanon i 2012 og udgav adskillige dancehall-hits som "Kom og giv mig alle dine penge" og "Kvinder og Kanoner" i 2013, "Fugle" i 2014, "Inficeret" i 2015 og "Dem vi var" i 2016. Kent "Kenno" Pedersen fortæller i en pressemeddelelse, at presset blev for stort, og at et alkohol- og stofmisbrug derfor blev en flugtvej for ham. 

Jeg er i bund og grund bare en bonderøv fra Lolland. Hvis du går fra at have syv hiphop-venner til pludselig at have 35.000 forventningsfulde festivalgæster, der skriger dit navn, så gør det altså noget ved dig som menneske. Der var aldrig nogen, der hjalp mig med presset, og set i bagklogskabens lys kunne jeg helt klart godt have brugt noget mere vejledning”. 

Gennem årene tog misbruget til, og Kent "Kenno" Pedersen stiftede også bekendtskab med den kriminelle underverden, hvor han havde opbygget sig en gæld på over 350.000 kroner. En gæld uden traditionelle afdragsordninger. I begyndelsen af 2023 ramte det overoverskuelige mørke for alvor, og endte med næsten at tage livet af det tidligere Djämes Braun-medlem. Kent "Kenno" Pedersen var klinisk død i fire minutter efter at have indtaget 65 morfinpiller, og det var et afskedsopslag på Facebook, som sikrede, at hjælpen nåede frem i tide.


Det var i perioden under sin indlæggelse, at Kent "Kenno" Pedersen faldt over en gammel note, han havde skrevet, når tankerne svævede mod et liv uden misbrug. Teksten udgør fundamentet til hans nyudgivne single "Forfra", som fortæller om rejsen mod et nyt liv, hvor han håber, at sangen kan være med til at støtte andre, som lige nu kæmper i mørket: 

“Jeg føler, jeg har fået en chance mere. Men jeg har også brug for at fortælle min historie for at komme videre. Nu trækker jeg bukserne ned på mig selv og deler historien, som den er. Forhåbentlig kan det hjælpe nogen mennesker, som kæmper med de samme ting, som jeg har gjort.”

Hør Kænt med sangen "Forfra" nedenfor. 

LÆS OGSÅ: Efter alvorlige mentale problemer er der nu nyt fra Lewis Capaldi: Det ville være en skam, hvis de her fem sange aldrig så dagens lys

ANNONCE