Nyhed

Over 100 danske artister har søgt om at spille til OL i Paris: " Vi kigger efter artister med et internationalt format"

VisitDenmark og genreorganisationen Rosa har fået over 100 ansøgninger fra danske artister, der gerne vil spille showcase-koncerter i Paris under de olympiske lege

For tre uger siden blev der åbnet for en helt særlig mulighed for danske musikere: Her fik man chancen for at spille showcase-koncerter i Paris under de olympiske lege, da brancheorganisationen Rosa i samarbejde med VisitDenmark sendte et open call ud til danske artister. 

Mere præcist søgte Rosa og VisitDenmark efter artister, der får mulighed for at spille tre showcase-koncerter under årets OL, i Frederikskirken i Paris, som en del af Den Danske Pavillon. Koncerterne deler sig over tre sammenhængende dage med to gange 20 minutters sæt. Pavillonen er åben fra den 26. juli til den 11. august 2024, og ifølge Rosa forventer man 75.000 besøgende og adskillige repræsentanter fra pressen.

Nu er ansøgningsrunden slut, og på bare tre uger er der kommet over 100 ansøgninger. 

Det beretter Rosa i en pressemeddelelse.

Om den store interesse for initiativet fortæller Rosas direktør, Conny Jørgensen: 
“Vi er superglade for, at så mange kompetente musikere har søgt om at spille på Den Danske Pavillon i hjertet af Paris til sommer. Samarbejdet med VisitDenmark og Le Bicolore/Den danske Ambassade giver os en helt unik mulighed for at eksponere dansk musiklivs store potentiale for et fransk og internationalt publikum gennem knap to uger under et globalt event som OL. Jeg ser frem til, at fagudvalget har udvalgt de deltagende artister og til den fortsatte planlægning af initiativet.

Endvidere fortæller Rosa, at man især kigger efter artister med et internationalt format, der har potentiale til eller historik med det franske musikmarked. Ifølge direktør for Music Export Denmark, Thomas Rohde, er Frankrig nemlig et oplagt, men også udfordrende marked at komme ind på for danske artister.

“Det giver rigtig god mening at orientere sig mod det franske musikmarked, da der er et stort uudnyttet potentiale her. Der er en håndfuld danske artister, som har haft succes i Frankrig i årenes løb, men der burde være langt flere. Når det er sagt, så har markedet dog heller ikke været nemt at komme ind på. Domestic repertoire (fransk musik, red.) har domineret i Frankrig, længe før at det i dag er blevet en tendens på stort set alle andre europæiske markeder. Det bliver spændende at se, hvad de danske kunstnere kan få med hjem fra deres showcases i Den Danske Pavillon”.

Nu går arbejdet så i gang med at finde de endelige artister, der skal til OL i Paris og fremføre deres showcase. Udvalget, der skal finde frem til disse består af kultur- og pressekoordinator ved Den Danske Ambassade i Paris Rebecca Helewa Graversen, producer og komponist Dennis Ahlgren og projektleder hos VisitDenmark, David Tholander Pedersen. 
ANNONCE