Nyhed

RIGMOR: "Det var som om hele universet var der fra første tone"

Rigmor er aktuelle med albumdetaljer og ny single som du kan høre lige her

Tilbage i efteråret annoncerede Rigmor nyt album og delte samtidig singlen "Alt det du gør" og nyheden om en række koncerter i 2024.

Nu er bandet så klar med detaljer om det kommende album samt endnu en forsmag i form af titelnummeret. Vælter vi mørket er titlen på både sangen og albummet, som udkommer den 1. marts.

Ifølge en pressemeddelelse i anledning af udgivelsen blev sangen til allerede et halvt års tid efter udgivelsen af det debutalbummet Glade blinde børn, som udkom i februar '22. Tanken var oprindeligt, at sangen skulle indgå i en teaterkoncert. 


”Det blev helt klubagtigt og anderledes, end hvad vi normalt skriver, fordi vi jo havde en tanke om, at den skulle kunne fungere til en teaterforestilling,” fortæller bandet og uddyber:

”Vi kunne allerede fra første take mærke, at vi virkelig ramte noget med den her sang. Det føltes vildt at indspille den med kun bas og vokal, det var som om hele universet var der fra første tone. Resten af arrangementet holdt vi ret minimalistisk for at det oprindelige grundspor fik lov til at komme til sin ret,” udtaler Rigmor i pressematerialet og tilføjer om sangens tema:

”Vi vil alle sammen støde ind i mørket på et eller andet tidspunkt i livet, man kan ikke skærme sig fra det. Og nogle gange kan kampen for at komme ud af det måske virke fuldstændig uoverkommelig og meget ensom. Men det er meget mere normalt at have det sådan, end det kan føles. Det, vi prøver at sige med sangen, er, at det er okay ikke at være okay og at række ud efter støtte.”


Når det nye album lander til foråret, drager Rigmor også på en turné, der både tager dem forbi danske og svenske spillesteder. Turnéen starter den 8. marts i Stockholm og slutter 14 dage senere den 23. marts med en koncert i Lille Vega i København.

Der er en ny rebel i byen, og hun hedder Rigmor!


 

ANNONCE