Nyhed

BRIT AWARDS: Aldrig før er en artist nomineret så mange gange

Raye skriver historie til den 44. udgave af den britiske prisuddeling

26-årige Raye er nomineret hele syv gange til dette års Brit Award, hvilket er det højeste antal nomineringer for én artist nogensinde i awardshowets historie. Raye har opnået stor succes gennem det seneste år, og flere af hendes sange er blevet til globale hits gennem Tiktok. Raye er blandt andet nomineret to gange i kategorien Song of the Year med sangene "Prada" og "Escapism".

Raye debuterede i 2015, og hun har skrevet og produceret sange til blandt andet Beyoncé, Rihanna, Ellie Goulding og Little Mix. I 2023 udgav hun sit længeventede debutalbum My 21st Century Blues, som GAFFAs svenske anmelder beskrev som "et udmærket eksempel på, hvordan man laver hitlistemusik uden at dræne musikkens sjæl". Albummet sneg sig desuden med på redaktionens top 20-liste over årets bedste album fra 2023.

Ifølge The Guardian var Raye "fuldstændig overvældet" af nomineringerne, og tilføjer "jeg er i øjeblikket et rod af overvældende følelser og forvirring om, hvordan det overhovedet skete for at være ærlig".


Raye er nomineret i kategorierne British Album of the Year, British Artist of the Year, New Artist, Song of the Year (med to nomineringer), Pop Act og R&B Act. Med de syv nomineringer slår hun de tidligere rekordindehavere Robbie Williams, Craig David og Gorillaz, som hver især har opnået seks nomineringer det samme år.  

Brit Awards er blevet uddelt for første gang i 1977, og har siden 1982 været en årligt tilbagevendende begivenhed. Prisuddelingen har fundet sted i Londons O2 Arena siden 2011, og løber af stablen den 2. marts i år. 

LÆS OGSÅ: Fra The Beatles til TikTok: Ny udstilling skal bygge bro over den musikalske generationskløft


ANNONCE