Nyhed

Det sociale medie X blokerer for alle søgninger på Taylor Swift

Direktør i X kalder blokeringen "et forsigtighedsprincip"

I sidste uge florerede Ai-skabte nøgenbilleder af Taylor Swift på adskillige onlineplatforme såsom 4chan, Telegram og X. Billederne - som altså var skabt af kunstig intelligens - fik hurtigt søgningerne efter Taylor Swift til at eksplodere, og flere kontoer blev efterfølgende fjernet. Det skriver tech-mediet 404media

Nu har X blokeret for alle søgninger efter Taylor Swift. I stedet får man beskeden "Noget gik galt, men fortvivl ikke — det er ikke din skyld.". Direktør i X Joe Benarroch udtaler ifølge Reuters, at "dette er et midlertidigt tiltag, der sker efter et forsigtighedsprincip".

Ifølge oplysninger fra 404media stammer billederne fra platforme som 4chan og det krypterede sociale medie Telegram, hvor de Ai-skabte billeder blandt andet florerede i en gruppe, som er "dedikeret til at dele krænkende billeder af kvinder". Billederne skal angiveligt stamme fra 4chan, hvor anonyme brugere delte tips og tricks til, hvordan man kan manipulere billeder med blandt andet Microsofts Ai-generator Designer, som normalt ikke kan skabe billeder af denne karakter. Et eksempel er, at Designer er programmeret til ikke kunne generere et billede af "Taylor Swift", men denne blokering kan omgås, hvis man ændrer prompten til "Taylor 'singer' Swift". Det skriver tech-mediet. 


På X-kontoen Safety, som er styret af selskabet selv, meddelte man den 26. januar, at man ikke tolererer krænkende indhold på platformen:

"At offentliggøre billeder af ikke-samtykkegivende nøgenhed (NCN) er strengt forbudt på X, og vi har en nultolerancepolitik over for sådant indhold. Vores teams fjerner aktivt alle identificerede billeder og træffer passende foranstaltninger mod de konti, der er ansvarlige for at offentliggøre dem. Vi overvåger situationen nøje for at sikre, at yderligere overtrædelser straks bliver håndteret, og indholdet fjernes. Vi er dedikerede til at opretholde et sikkert og respektfuldt miljø for alle brugere."

Det er endnu uvist, hvornår X igen tillader søgninger på Taylor Swift. 


LÆS OGSÅ: Shitstorm eller homofobi? Spekulationer om Taylor Swifts seksualitet skaber debat

ANNONCE