Nyhed

En nat under hvælvingerne: Fald i søvn til elektronisk musik på domkirkens gulv

Aarhus Domkirke slår dørene op til noget af en anderledes koncertoplevelse

Man skal selv medbringe sovepose, tandbørste, nattøj og liggeunderlag, hvis man vil med til koncerten. Faktisk anbefaler arrangøren, at man tager et ekstra tæppe med som underlag - koncerten finder nemlig sted midt om natten i Aarhus Domkirke. 

Koncerten arrangeres af Folkeuniversitetet som en del af programmet til den tilbagevendende årlige begivenhed Århundredets Festival, der siden 2012 er blevet afholdt i Aarhus og omegn med skiftende temaer. Dette års tema er "Norden", og arrangørerne skriver i koncertens beskrivelse, at musikken nok skal sørge for at vække koncertens sovende publikum næste morgen: 

"Koncerten vil starte ud med et højt lydniveau, som vil dale til nærmest stilhed i løbet af natten for herefter at stige igen om morgenen. Du behøver altså ikke sætte vækkeur".


Aftenens program starter med en velkomst af sognepræst Henrik Grøndal Lund og domorganist Kristian Krogsøe, som vil holde oplæg om den nordiske nat i kunsten, musikken og litteraturen. Inden sovekoncerten går i gang, vil der også være fællessang. Musikken spiller fra klokken 23:20 til næsten morgen, og bliver leveret af dj Karsten Pflum, som tidligere har spillet til lignende sovekoncerter. 

Den utraditionelle koncert finder sted den 15. til 16. marts i Aarhus Domkirke. Læs mere her. 

LÆS OGSÅ: KONCERTAKTUELLE SITREKIN: Jeg husker, at jeg i dét øjeblik følte, at alt gav mening


ANNONCE