Nyhed

MODSTANDERNE RASER: Green Day sender stikpille til Donald Trump og hans tilhængere ved ikonisk nytårs-show

Det har medført stort raseri, at Green Day ændrede en tekstbid i hittet “American Idiot”, da de optrådte til et ikonisk nytårs-show på amerikansk tv

Under det ikoniske amerikanske tv-show Dick Clark's New Year's Rockin' Eve, der løb over skærmen nytårsaften, satte Green Day gang i noget af en lavine. De havde nemlig ændret en tekstbid i megahittet “American Idiot”.

Normalt går en linje i sangen sådan her: “I'm not a part of a redneck agenda". Under aftenens tv-transmitterede nytårsfest på Times Square i New York fik dén linje dog en anden lyd. I stedet sang forsanger Billie Joe Armstrong “I’m not a part of the MAGA agenda”.

MAGA er en reference til Donald Trumps slogan “Make America Great Again”, som han blev kendt for i 2016, da han blev valgt som USAs præsident.

Den originale tekstbid fra 2004-hittet var oprindeligt en kritik af den daværende præsident Georg W. Bush. Men med den udskiftede frase under nytårsshowet, har Green Day sat gang i raseriet hos det konservative USA.

"Dårlig beslutning, bland aldrig politik ind i din musik. Du pisser bare halvdelen af dine fans af, det er ikke nødvendigt," lød det blandt andet på det sociale medie X fra Don Kaltschmidt, republikansk formand i delstaten Montana.

Forretningsmanden Elon Musk langer ligeledes ud efter Green Day, som han beskylder for at være gået fra at være rebelske til nu selv at være en del af "systemet".

Men faktisk er det slet ikke noget nyt, at Green Day bruger den nye linje i “American Idiot”.  De har nemlig brugt den opdaterede sanglinje ved deres koncerter siden 2017, hvor Trump blev indsat som præsident.

Siden da har Green Day og især forsanger Billie Joe Armstrong ofte luftet deres kritik af Trump og amerikansk politik.

ANNONCE