Nyhed

Ny single: “Jeg er færdig med at bære det alene. Det er et fælles ansvar"

Sasha Adrian sætter fokus på overgrebets konsekvenser på sin nye single

Hvordan beskytter man sig selv i hverdagen mod smerter fra et traume? Sasha Adrian har fundet en helt særlig teknik. Hun læser resumeet igennem, inden hun ser en ny film. Taktikken er med til at tæmme hendes PTSD-diagnose, som er følgeskabet fra et seksuelt overgreb, hun blev udsat for, da hun var 20 år gammel. I dag udgiver hun singlen "IMDb", som sætter fokus på et traume-plaget sind, der forsøger at finde fodfæste i en virkelighed, der kræver, at man på et tidspunkt skal turde overlade sin sikkerhed og kærlighed til et andet menneske, selvom man ser "cold blooded killers in every dark street", som Sasha Adrian synger. 

 “Det er ikke en sang, jeg har skrevet for, at nogen skal have ondt af mig. Jeg har skrevet ‘IMDb’, fordi jeg ved, jeg ikke er den eneste, der har mærket utryghed på alt for tæt hold. Det er i virkeligheden ikke så anderledes end at frygte for hjertesorg, men i modsætning til det knuste hjerte er det ikke en frygt, vi skal acceptere at leve med,” siger Sasha Adrian, som udgav sin debut-ep Token i 2023.

Det Kriminalpræventive Råd estimerer, at 14.000 kvinder blev udsat for en voldtægt eller et voldtægtsforsøg i Danmark i 2021 til 2022, og at 6 procent af den danske befolkning har været tvunget til sex på et tidspunkt i deres liv. Derfor er det vigtigt for Sasha Adrian, at hun med sin nye single kan dele sin historie med andre, som kan have oplevet noget lignende:


“Jeg er færdig med at bære det alene. Det er et fælles ansvar. Derfor har jeg har ønsket at give et indblik i, hvordan det kan føles at leve med frygt,”.

Hør sangen nedenfor.


ANNONCE