Nyhed

Ny streamingtjeneste vil gøre op med dårlig betaling til musikere: “Denne model gør det muligt for kunstnere rent faktisk at tjene penge”

En ny streamingtjeneste har set dagens lys. Og den vil gøre tingene betydeligt anderledes, end hvad vi er vant til.

MuseIQ. Det er navnet på en ny dansk streamingtjeneste, der med en ny centric model skal gøre det mere attraktivt for både lyttere og især kunstnere at benytte den.

Streamingtjenesten tilbyder nemlig en anderledes betalingsmodel til gavn for alle artister, labels og sangskrivere, da MuseIQ også afregner tracks under 1.000 streams, modsat Spotifys nye centric model.

“Vi har skabt en platform for major og indie labels, managers, forlag, distributører, WEB 3 & AI "artister" og DIY artister med direkte upload access og ny streaming data til alle artister”, lyder det i en pressemeddelelse fra folkene bag MuselQ.

Musikstreaming skal være mere fair og bæredygtigt
Den nye streamingtjeneste er opstået på baggrund af et ønske om at ændre på den nuværende måde, artister bliver aflønnet på, gennem streaming.

“Musikstreaming skal ændres for at blive mere retfærdig og bæredygtig for musikskabere, som i forvejen kæmper for at leve af det”, lyder det fra folkene bag. 

Selv kalder skaberne af musiktjenesten det for et kunstner-centreret økosystem og fællesskab, der gør det muligt for kunstnere rent faktisk at tjene penge.

Sådan fungerer det i praksis Idéen er som sagt baseret på et nyt økosystem, der tilgodeser artisterne. Som bruger af tjenesten betaler man et månedligt abonnement - ligesom man er vant til det på andre streamingtjenester - der lige nu koster imellem 49-249 kroner. Der findes tre forskellige typer abonnementer. Ud af det beløb, man betaler for sit abonnement, får man som bruger automatisk et antal såkaldte “validationer” til rådighed, som man kan bruge på de artister, man selv synes fortjener dem - eller måske til de artister, man lytter mest til eller er størst fan af.


En “validation” svarer til 1 dollar (eller lige knap 7 danske kroner), og på denne måde bliver det nemmere at aflønne de artister, der måske ikke er i A-rotation i radioen eller har et landskendt eller verdenskendt navn. Man interagerer også mere som bruger (eller måske snarere fan), og man kan altså på denne måde give noget igen til de kunstnere, man sætter særligt stor pris på. Forholdet mellem streamingtjeneste, bruger og musiker bliver altså med andre ord mere personlig, og et slags “community”.

Man kan vælge at give alle sine validationer til én kunstner eller man kan dele dem ud blandt flere. Det er gratis for artister at uploade musik til streamingtjenesten.

Man kan tilgå den nye tjeneste her, hvor man ligeledes kan tegne abonnement. 

Trentemøller, Iceage, Neu Sierra med flere er repræsenteret til støttekoncert for Læger uden Grænsers arbejde i Gaza

ANNONCE