Nyhed

Charli XCX’ samarbejde med Lorde var ikke hendes egen idé

Hun var jaloux på Lorde, hvilket var en del af inspirationen til sangen ”Girl, so confusing.” Men da Charli XCX sendte den forbi hende, vendte hun tilbage med et forslag

Charli XCX og Lorde udgav begge deres debutalbum i 2013. Og op gennem 10’erne blev de to sangere ofte forvekslet med hinanden. Efter Lordes hit ”Royals” opstod en følelse af jalousi hos Charli XCX, fortalte hun Rolling Stone tilbage i maj måned.

Og den jalousi fungerede som en del af inspirationen til sangen ”Girl, so confusing,” som er på albummet Brat, der har skabt en af sommerens store trends, døbt ’brat-summer.’

”Jeg var nødt til at gå gennem processen med at fortælle hende, at den her sang var om hende, og hun skulle være okay med det først,” har Charli XCX fortalt Billboard i et nyt interview. ”Jeg prøvede at mødes med hende i næsten et år, og vi blev ved med at have den her underlige, sådan, vi havde planer om det, men det skete ikke.”


”Det taler til selve sangens fortælling. Det lykkedes ikke. Så dagen før albummet kom ud, efterlod jeg hende en talebesked. Lorde svarede med det samme og var sådan: ”Åh gud, jeg anede ikke, du havde det på denne måde. Det er jeg ked af.” Og var sådan: ”Måske skal jeg være med på en version af sangen.” Jeg spurgte ikke. Hun bragte det på banen,” siger hun.

 


Og på den nye version af “Girl, so confusing,” hører man blandt andet Lorde synge om netop den talebesked, hun modtog fra Charli XCX:

”Well, honestly, I was speechless / When I woke up to your voice note / You told me how you’d been feeling / Let’s work it out on the remix.”

Charli XCX erstattede Kali Uchis på Roskilde Festival, hvor hun optrådte med det femstjernede album, Brat. ”Girl, so confusing” er et af de mere poppede numre på albummet, der ellers er ”højenergisk, hårdtslående,” og som byder på ”dybe rungende basstød,” som vores anmelder skrev.


Adele planlægger en længere pause fra musikken

ANNONCE