Nyhed

KUNSTIG INTELLIGENS: Roskilde Festival bruger AI til at styre de store folkemængder

Analyserne skal være med til at indrette festivalpladsen endnu bedre

Kunstig intelligens er efterhånden rykket ind i alle afkroge af musikbranchen, og det gælder også festivaler, hvor Roskilde Festival aktivt bruger den nye teknologi. I et samarbejde med elever fra DTU tester man, hvordan man kan bruge kunstig intelligens til at fordele store folkemængder bedre, så flere får en behagelig oplevelse, når mange mennesker skal bevæge sig fra A til B på samme tid. Det meddeler DR, som har talt med sikkerhedschef på Roskilde Festival, Morten Therkildsen:

"Hvor brede vejene for eksempel skal være, afhænger af hvor mange mennesker, der går, og hvor hurtigt, de går. Der vil AI kunne hjælpe os med at analysere, om folk har den hastighed, vi forventer", siger Morten Therkildsen til DR, som sammen med eleverne fra DTU blandt andet bruger kameraer til at analysere publikums bevægelser. 

LÆS OGSÅ: Thomas Helmig på ungarsk? EU-støttet projekt vil oversætte sangtekster med kunstig intelligens


Konkret er der blandt andet placeret kameraer ved Arena-scenen, som i år bliver betrådt af stjerner som Tyla, Jessie Ware, Charli XCX, Khruangbin og danske Medina samt mange flere. Her skal kameraerne være med til at analysere, hvordan folk bevæger sig til og fra scenen og under koncerten. Resultaterne kan Roskilde Festival bruge, når de skal indrette festivalpladsen til året efter. 

Roskilde Festival kan rumme cirka 130.000 gæster, og er allerede nu godt i gang. Følg med i vores dækning her. 

LÆS OGSÅ: Da jeg fik en AI til at lave et album, opdagede jeg noget ved kreativitet


ANNONCE