Nyhed

Rammstein holder turnépause – og bandets advokater vinder i retten

Guitarist Paul Landers udtaler sig om bandets fremtid. Derudover har advokaterne Schertz & Bergmann endnu en gang haft succes på bandets og Till Lindemanns vegne.

Rammstein leverede for nylig en fantastisk koncert i Valbyparken, hvor GAFFA-anmelderen blandt andet skrev: "Taylor Swift, Metallica, Bruce Springsteen og alle andre kan pakke sammen – Rammsteins rock-opera er enestående i verden." 

Nu har guitarist Paul Landers under et møde med fans ved de fem afsluttende koncerter af sommerens europaturné i Gelsenkirchen afsløret, at bandet vil holde en turnépause i både 2025 og 2026. Derefter vil bandet stikke hovederne sammen og vurdere, hvad der skal ske. Derudover er det, ifølge Landers, planlagt, at der offentliggøres en dokumentarfilm om bandet samt live-optagelser fra bandets tre udsolgte koncerter i Mexico City i 2022. Datoerne for offentliggørelserne kendes dog ikke endnu. Endvidere vil singlen “Ramm4” formentlig blive udgivet.

Ud fra Landers' udsagn vil det så tidligst være i 2027, at man vil kunne opleve "The best show on Earth" igen, hvis overhovedet. Informationerne stammer fra en video på fan-Instagram-profilen rammstein nederland


Rammsteins advokater vinder over medier
Medierne Norddeutscher Rundfunk (NDR) og Süddeutsche Zeitung (SZ) udgav tidligere på året en podcast omkring "Row Zero", hvor kvinder angiveligt blev castet til seksuelle møder med Rammstein-sanger Till Lindemann.

I denne podcast er der forskellige udsagn samt ophavsretlige emner, der er blevet anfægtet af bandet Rammstein. Nu møder medierne modgang i retten. Bandets og Till Lindemanns advokater, Schertz & Bergmann, erklærer i en pressemeddelelse:


"Schertz Bergmann opnår et foreløbigt forbud for Till Lindemann fra landsretten Hamburg mod NDR podcast "Rammstein - Row Zero", episode 2
Siden den 15. maj 2024 har NDR udgivet podcasten i fire dele "Rammstein - Row Zero", produceret i fællesskab med Süddeutsche Zeitung. Efter at podcasten ikke har været tilgængelig i lang tid på grund af krænkelse af ophavsretten, har vi nu opnået et påbud på Till Lindemanns vegne på grund af krænkelsen af ​​hans personlige rettigheder.

Med en foreløbig kendelse fra landsretten Hamburg fra den 24. juli 2024 (AZ 324 O 307/24) fik NDR forbud mod at rejse mistanken i episode 2 af podcasten om, at Till Lindemann havde udført seksuelle handlinger på en bevidstløs kvinde uden hendes samtykke. Desuden blev det forbudt at skabe et falsk indtryk.

Efter NDR allerede havde fået et forbud mod væsentlige dele af sin rapportering den 2. juni og den 17. juli 2023, var der endnu en gang kommet en ikke tilladt mistænkeliggørelse til skade af vores klient. NDR og SZ bliver nu nødt til at foretage væsentlige ændringer i indholdet, hvis de fortsat ønsker at udgive den berørte podcast-episode. Yderligere sager verserer ved landsretten Hamburg på baggrund af podcast-episoderne 1, 3 og 4.


Berlin, 26. juli 2024
Simon Bergman
Advokat"

I avisen Frankfurter Allgemeine kan man læse, at NDR har erklæret over for den evangeliske pressetjeneste, at forbuddet fra landsretten Hamburg ikke er blevet modtaget endnu, og at man agter at overveje retslige skridt, når dette sker.  

For alle nævnte personer gælder uskyldsformodningen. GAFFA vil fortsat følge sagen tæt. 


LÆS OGSÅ: GAFFAs Rammstein-ekspert holder foredrag om bandet rundt om i landet

ANNONCE