Nyhed

ALIVE FESTIVAL: Årets program sætter fokus på mentalt helbred

Festivalens leder fortæller, at det blandt indebærer en særlig indretning af festivalpladsen

Mange genkender nok fornemmelsen af frustration, når man opdager, at to af ens yndlingsbands spiller på samme tid på en festival. Måske husker du også ømheden i benene, når man traver frem og tilbage mellem scenerne for at kunne nå at høre så meget som muligt. 

Alive Festival i Thy vil i år forsøge at skabe flere åndehuller på programmet som "er tæt pakket med kulturelle oplevelser for enhver smag, men ikke tættere end at der også er plads til bare at være", skriver festivalen i en pressemeddelelse. 

"Vi samarbejder aktivt med andre unge-aktører og forsøger at skabe en festival for alle. Helt konkret forsøger vi at indtænke det fysisk i indretningen af vores festivalplads, så den giver plads, rummer og skaber tryghed,” fortæller festivalleder Iben Stubgaard som uddyber til GAFFA, at det blandt andet handler om at lave små afslapningskroge på pladsen:


- Vi vil gerne skabe en rummelig plads, hvor man ikke har følelsen af, at der er mange mennesker, men at der er plads til at være og til at kunne sidde uden at føle sig klemt. Essensen af festivalen er atmosfæren. Det skal være et hyggeligt og rart sted at være. Men en festivalplads kan jo være meget hektisk, så vi laver nogle kroge, hvor man kan sætte sig hen, hvis man ikke er i humør til en stor, larmende koncert. På den måde har man mulighed for at trække sig. Der er heller ikke flere koncerter i gang på samme tid, så man går heller ikke glip af noget, siger Iben Stubgaard og tilføjer, at festivalens atmosfære er den vigtigste essens - også selvom det må betyde færre billetter:

- Vi sælger faktisk færre billetter, end der er plads til på pladsen. I takt med at festivalen er blevet større, er vi blevet meget opmærksomme på ikke at sælge for mange billetter. For når vi får svar tilbage på de spørgeskemaer, vi sender ud til vores gæster, kan vi se, at de kommer tilbage på grund af atmosfæren, og det vil vi jo gerne kunne tilbyde dem året efter. 

På programmet kan festivalgæsterne også deltage i nogle af de mange udflugter, som er planlagt i løbet af festivaldagene som eksempelvis "Ceremoniel vandring i Nationalpark Thy", "Vingårdsbesøg hos Lertoftegaard" eller en langbordsmiddag på sidste dagen. For de brændende sjæle kan man også deltage i en workshop med åndedrætsøvelser som afholdes af voksenlegetøjsvirksomheden Peech. 


Alive Festival melder lige nu "få billetter", og man skal derfor være hurtig, hvis man vil have fingrene i de sidste. Festivalen løber af stablen den 25. til 27. juli. Læs mere her. 

LÆS OGSÅ: Lokalt spillested og festival indgår nyt samarbejde: Vi kan mere, når vi løfter i flok

ANNONCE