Nyhed

Drama i Odense: Store koncertdrømme kan ikke "ske lovligt"

Afdelingschef i kommunen stoler på planerne for Dyrskuepladsen trods uenig advokatvurdering

I september 2023 forlød det, at Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti i Odense Kommune gik sammen om at skabe en af de største koncertpladser i Nordeuropa. Koncertpladsen skal efter planerne ligge på Odense Dyrskueplads med en kapacitet på op til 70.000 publikummer. Til sammenligning har Stockholms Friends Arena en kapacitet 65.000 publikummer, som Taylor Swifts stort anlagte The Eras Tour for nylig indtog

Det er dog ikke alle odenseanere, som er lige begejstrede for idéen med den nye koncertplads, som allerede den 9. juli får besøg af Bruce Springsteen & The E Street Band - hvis altså The Boss ikke stadig har stemmeproblemer til den tid, som fornyligt har resulteret i flere udskudte koncerter i Europa.

Foreningen Dyrskuepladsens Naboer blev stiftet i november 2023, som en modreaktion på lokalpolitikernes planer for området. Ifølge Fyens Stiftstidende har foreningen fået miljøretsadvokaten Håkun Djurhuus til at undersøge sagen, hvor han efterfølgende har vurderet, at kommunens planer for Dyrskuepladsen med Springsteen-koncerten og den permanente koncertplads "ikke kan ske lovligt på det foreliggende grundlag". I et uddybende svar til Ekstra Bladet fortæller Håkun Djurhuss, at det særligt er støjgenerne, som sætter en stopper for kommunens planer. 


"Odense Kommune har fået klager over støj derudefra, når der tidligere har været holdt arrangementer. Og nu har man så sagt, at det ikke kræver en lokalplan, fordi det bare er en fortsættelse af eksisterende aktiviteter. Nu har kommunen så lagt sig lidt ned og siger, at de alligevel vil lave en lokalplan, men det hjælper dem ikke, for alt tilsiger, at man vil overskride støjgrænsen", siger Håkun Djurhuus til Ekstra Bladet.

Bruce Springsteen-fans og koncerthungrende odenseanere skal dog ikke frygte en aflysning, ifølge afdelingschef for fritid og kultur i By- og Kulturforvaltningen Martin Petersen, som til Fyens Stiftstidende afviser miljøretsadvokatens vurdering.

"Jeg kan sige så meget, at vi ikke er enige i vurderingen".


Sidste sommer kunne man opleve Rammsteins kæmpekoncerter på Dyrskuepladsen, som blev besøgt at 94.000 koncertgængere fordelt over to dage. GAFFAs anmelder kvitterede med fem ud af seks stjerner, og bemærkede også, hvordan de voldsomme effekter og det høje lydniveau måtte kunne høres langt ud over Dyrskuepladsens område: 

"Efter 'Mein Teil' kommer de 1.000 liter flybenzin pr. Rammsteinshow for første gang for alvor i spil. 'Du Hast' kan formentligt høres helt til den nordlige del af Odense, hvis ikke Svendborg. Så meget skråles der med. Her får vi endelig gang i de fire højtalertårnflammekastere, der også giver publikummer på de sidste rækker varmen. Et klart højdepunkt både som sang, koreografisk, riffmæssigt og visuelt kommer derefter i form af Sonne. Odense brænder, og Rammstein viser og beviser, hvor det amerikanske musikmagasin Rolling Stone kårede showet til 'The best show on Earth – something you must see before you die'". Læs hele anmeldelsen her.

LÆS OGSÅ: ODENSE KOMMUNE: Kulturlivet skal være vedkommende for alle Odenses borgere


 

ANNONCE