Nyhed

Françoise Hardy er død

En af Frankrigs største sangere er sovet ind

I et opslag på Instagram skriver sangeren Thomas Dutronc ordene "maman est partie…", som betyder "mor er taget afsted". 

 

Thomas Dutronc er søn af franske Françoise Hardy, som er kendt for ballader såsom "Tous les garçons et les filles", "Comment te dire adieu" og "Mon amie la rose". Françoise Hardy blev født i 1944 i Paris, som på daværende tidspunkt var besat af nazisterne, og hun brød igennem i 1962 med sangen "Tous les garçons et les filles". Françoise Hardy blev særlig kendt for sine melankolske melodier og elegante sangtekster og fik i 1963 tildelt den prestigefulde pris Grand Prix du Disque af Académie Charles Cros. Samme år deltog hun også i Det Europæiske Melodi Grand Prix på vegne af Monaco og kom ind på en 5. plads.

Françoise Hardy har samarbejdet med en lang række artister, og listen tæller blandt andet Blue og Iggy Pop. Derudover har hun udgivet omkring 30 albummer gennem sin karriere, som strækker sig over fem årtier. Hendes seneste album udkom i 2018 og hedder Personne d'autre. Ifølge flere medier har Bob Dylan skrevet adskillige kærlighedsbreve til Françoise Hardy, og han har også dedikeret et digt til hende på bagsiden af Another Side Of Bob Dylan fra 1964.


BBC skriver, at Françoise Hardy fik konstateret lymfekræft i 2004, og at kræften blev forværret i 2015, hvor hun lå i koma i flere uger. Ifølge mediet udtalte hun i 2021, at hun også havde fået kræft i et af sine ører, og at hun nu følte, at hun var "tæt på slutningen" af sit liv.

 


 

ANNONCE