Nyhed

KULTURMINISTERIET: Rådgivningsforløb og musikfællesskab er nomineret til årets Bodil Koch-pris

Kulturministeriets årlige ligestillings- og diversitetspris uddeles til "en person eller organisation, som har ydet en exceptionel indsats"

Kulturministeriet har netop offentliggjort de 12 nominerede til årets Bodil Koch-pris, som udpeges af 12 organisationer på tværs af dansk kulturliv. Prisen uddeles årligt til en person eller organisation, som har ydet en exceptionel indsats for at fremme ligestilling og/eller diversitet inden for kunst- og kulturlivet. Vinderen af prisen modtager 100.000 kr. og udvælges af kulturministeren og Bodil Koch-komitéen. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Organisationen Dansk Kulturliv har i år indstillet Alexander Rastén Rydberg, som står bag rådgivningsinitiativet Restage. NGO'en tilbyder rådgivning til spillesteder om, hvordan man kan øge diversiteten blandt kunstnere og publikum, og tilbyder derudover også et talentforløb til unge med minoritetsbaggrund.

En anden nomineret er musikforeningen SheCanPlay, som indstilles af Dansk Artistforbund. SheCanPlay arbejder for, at kvinder og kønsminoriteter kan udforske musikken i et trygt rum med ligesindede. Foreningen optager årligt 48 medlemmer til deres 1-årige program, hvor unge artister og producere modtager undervisning, rådgivning og et musikfællesskab. Om nomineringen skriver Dansk Artistforbund i en pressemeddelelse, at "SheCanPlay nomineres for at styrke unge kvinder og kønsminoriteters evne til at udtrykke sig kulturelt og for at kæmpe for en mere ligelig kønsbalance både på og bag scenen".


Vinderen af Bodil Koch-prisen 2024 vælges af kulturministeren og komitéen, som i år består af Malene Schwartz (skuespiller), Tore Hallas (billedkunstner), Sebastian Nathan (forfatter), Sonja Oppenhagen (skuespiller), Iris Gold (sanger), Lasse Dein (musiker og skuespiller) og Mette Bennedsen (Bodil Kochs barnebarn). Lasse Dein var i øvrigt vært for årets GAFFA-pris

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger således om årets nominerede:

”Stort tillykke til alle de nominerede, som jeg er glad for at kunne løfte sløret for. De 12 nominerede spænder bredt, men fællesnævneren er, at de alle gør en stor forskel for ligestilling og diversitet i det danske kulturliv. Det er min helt klare ambition, at alle i kulturlivet skal have mulighed for at udfolde sig og få succes – uanset køn, alder eller hudfarve. Der er vi desværre ikke endnu, og derfor hylder vi i dag nogle af de ildsjæle, der virkelig tager ansvar og gør en forskel”.

De resterende ti nominerede er Anna Malzer (nomineret af Dansk Teater), Birgitte Possing (nomineret af Dansk Forfatterforening), Ditte Hansen og Louise Mieritz (nomineret af Producentforeningen), Diverse Eksperter (nomineret af Danske Medier), Emilie Boe Bierlich (nomineret af Organisationen Danske Museer),
Julie Kølskov Madsen (nomineret af Dansk Ungdoms Fællesråd),
Jytte Rex (nomineret af Billedkunstnernes Forbund), Marie-Lydie Nokouda (nomineret af Danske Dramatikere), Mette Øyås Madsen (nomineret af Dansk Folkeoplysnings Samråd) og TV Glad (nomineret af Danske Filminstruktører). 


Prisen blev uddelt første gang på Kulturmødet Mors i 2023, hvor årets vinder blev Sargun Oshana, fhv. teaterdirektør ved Blaagaard Teater.

LÆS OGSÅ: Sølund Musik-Festival får økonomisk saltvandsindsprøjtning på en kvart million

ANNONCE