Nyhed

LISTE: Sådan har GAFFA anmeldt Metallica-koncerter gennem årene

Mens de to koncerter i Parken denne weekend begge fik fire stjerner fra GAFFAs anmeldere, har Metallica flere gange rystet de famøse seks stjerner ud af ærmerne på vores anmeldere.

Mens de to koncerter i Parken denne weekend begge fik fire stjerner fra GAFFAs anmeldere, har Metallica flere gange rystet de famøse seks stjerner ud af ærmerne på vores anmeldere.

2022, Copenhell: ”Stort, men aldrig legendarisk” – 4 stjerner

”James Hetfield viser sig som den eminente frontmand og sangskriver, han nu engang er, og Lars Ulrich giver os et par ord på dansk, så alt er egentlig, som det bør forventes. Men så heller ikke meget mere. Hvad der egentlig burde være en milepæl i både Copenhell og Metallicas historie, ender formentlig som en mindre fodnote. Ikke uden betydning, men heller ikke med et solidt aftryk efterladt i den amagerkanske asfalt”, skrev GAFFAs anmelder blandt andet.


2019, Parken: ”Metallica reddede sig ud fra ujævn start til publikumsekstase” – 4 stjerner

”I ”Ride the Lightning” er vi helt tilbage i kataloget, og jeg elsker det nummer. Men momentum tabes igen. Det er som om, at de ikke helt mener det her i tredje nummer. Det hjælper igen en hel del, da Kirk Hammett brillerer med en skærebrændersolo, som sætter tingene på plads. Der er håb endnu om, at denne aften kommer helt op at ringe, men det ujævne, rutineprægede trav mangler at komme over i galop”, skriver anmelderen blandt andet.

2018, Jyske Bank Boxen: ”Metalgiganterne kom ikke ud af boksen – eller ud i den” – 3 stjerner


”Så lægger bandet ud med sangen, og … lyden er påfaldende dårlig, i hvert fald hvor jeg sidder på anmelderpladserne øverst på langsiden. Trommerne er alt for diskante, og James Hetfields vokal bliver næsten overdøvet af en rungende grød af bas og guitar. Det bliver nok rettet hurtigt, tænker jeg, men det sker ikke i nævneværdig grad. Det skyldes måske, at højttalerne er placeret midt i rummet. Jeg har i hvert fald aldrig hørt så dårlig lyd i Boxen, og heller ikke til andre Metallica-koncerter”, skrev vores anmelder blandt andet.

2017, Royal Arena: ”Metallica fandt storformen efter alle gode gange tre” – 5 stjerner

”Der er masser af nuancer, som gør Metallica-koncerter til noget særegent spændende. Samtidig kom både tyngden og overskuddet til festen, som gik pænt bersærk præcis midt i arenaen, hvor alle ikke bare kunne se, men også mærke bandet i form af de mavepustere, som bas og trommer satte ind”, skrev vores anmelder blandt andet.


2014, Fængslet: ”Overgået af opvarmningen – storslået metalbrag i Fængslet” – 4 stjerner

”"Seek And Destroy" sætter et gedigent punktum for en storslået dag i metallens navn, hvor hovednavnet fik en smule baghjul af kollegaerne, men i det store hele – trods elementer af familievenlig fredagsunderholdning, let forudsigelighed og lidt rust hist og her – har bevist deres værd og fortsatte berettigelse. De skal være mere end velkomne på dansk jord for fjerde år i træk i 2015 – især hvis de tager en lige så stærk samling supportnavne med”, lyder det blandt andet fra anmelderen.

2013, Orange Scene: ”Metal-kongerne regerer fortsat på 30. år” – 6 stjerner


”Selv efter musikken var slut, var kvartetten ikke til at drive af scenen. Forrygende billeder af en storsmilende og legesyg Hetfield på storskærmen i "entertainer mode", lidt entusiastisk opråb til folket fra Hammett og Trujillo, og til allersidst en svada fra Ulrich, på det sprog som vi er opvokset med her på egnen. Metallica elsker Roskilde, Roskilde elsker Metallica. Lidt af en fuldtræffer”, hedder det i slutningen af anmeldelsen. 

2012, Rogers Arena, Vancouver: ” Metallica gør status – dvd-optagelse i topform” – 6 stjerner

”Jeg har set Metallica syv gange, fordelt på tre forskellige kontinenter – men intet som i aften. Det var et fantastisk sammensat sæt, et sceneshow der må have kostet det blege, og et band i storform”, stod der blandt andet i anmeldelsen af koncerten, der blev filmet til Metalli-3D-dvd'en.


2012, Fængslet: ”Effektivt nostalgi-brag i Horsens” – 5 stjerner

”Det er ingen hemmelighed, at Metallica-koncerter kan være en blandet fornøjelse, men i aften var helt klart en af de bedre. Man kan altid diskutere, hvilke numre, der skulle have været spillet i stedet for andre, og om der med fordel kunne have været valgt lidt færre sikre kort, men det Metallica gjorde i aften, gjorde de godt. Rigtig godt endda,” står der i anmeldelsen af koncerten, der indviede Fængslet som spillested.

2009, Forum: ”Forum kogte over, da Metallica serverede træfsikre metalhits” – 5 stjerner


”Billige point er altid gode, og dem labbede Metallica i sig. For med bandets bagkatalog er det uhyre svært at træde ved siden af, men mandag aften på Frederiksberg viste bandet i den grad også mod og vilje til at prøve nye sider af sig selv af, blandet andet med en række sange fra ”Death Magnetic”.Om Metallica kan holde kadencen de næste mange koncerter, er et åbent spørgsmål. Men faktum er, at bandet er bedre rustet til opgaven end nogensinde før,” stod der blandt andet i anmeldelsen.

2008, Key Arena, Seattle: ”Have no fear – Metallica is here” – 5 stjerner

“Metallica får fem ud af seks mulige stjerner for denne aften i Seattle. James Hetfield trækker ene mand den femte stjerne i hus. Kirk Hammetts trivielle og til tider noget old-school solo- præstationer kombineret med manglende orientering på den ovale scene, koster Metallica den sjette stjerne,” skrev anmelderen blandt andet.


2003, Orange Scene: ”Metallica til alle” – 6 stjerner

”Bevares, bedre musikere har trådt den orange scene, men Metallica var det rigtige band med det rigtige sæt på det rigtige tidspunkt. Under deres to timer lange optræden blev det meget tydeligt, i hvor stor grad de har påvirket og formet rock- og metalscenen anno 2003. Og hvor mange hestehoveder de er foran deres konkurrenter, selvom de mere eller mindre stadig væk bruger de samme virkemidler”, stod der blandt andet i anmeldelsen.

ANNONCE