Nyhed

Tidligere glamrocker dømt til at betale millionerstatning til offer

Den 80-årige britiske glamrocker modtog i 2015 en dom for en række pædofili-anklager

Paul Gadd, som er Gary Glitters borgerlige navn, blev anholdt i 2012 som led i Operation Yewtree, der var en national undersøgelse af seksuelt misbrug - særligt mod børn. Gadd blev ved denne lejlighed anklaget for otte tilfælde af seksuelt misbrug mod piger i alderen 12 til 14 år. Her blev han kendt skyldig i anklager om overgreb mod tre ofre. Overgrebene skulle være begået mellem 1975 og 1980, og i går kom det frem at Paul Gadd skal betale 508.000 pund, som svarer til 4,49 millioner kroner, i erstatning til et af ofrene, som han begik overgreb på, da hun var 12 år gammel.

Retten fandt, at overgrebene mod den dengang 12-årige pige var "af den særlige seriøse slags", og dommeren fortalte i retten, hvordan det havde haft voldsomme konsekvenser for kvindens liv. 

"Hun har store problemer med at sove, lider af mareridt, gentagende flashbacks og minder, sammen med panikanfald og depression. Sagsøgeren har skåret sine tænder ned til det punkt, hvor de knækker... Sagsøgeren har ingen selvtillid og til tider har hun følt sig selvmordstruet og har taget overdoser", fortalte dommeren i retten, hvor det også kom frem, at offeret har skiftet identitet i forsøget på "at fjerne minderne om Gad (Gary Glitter, red.), der siger hendes navn". Det skriver BBC. 


Paul Gad blev prøveløsladt sidste år efter at have afsonet halvdelen af sin dom, men vente retur til fængslet efter seks uger efter angiveligt at have brudt betingelser om, at han ikke måtte se på downloadede billeder af børn. 

Gary Glitter var pioner inden for glam-rock i 70’erne. Hans mørke fortid blev dog opdaget, da han på et tidspunkt i 90’erne havde sin computer til reparation, og der blev fundet børnepornografi på harddisken, hvorefter det tidligere rock-ikon blev blacklistet i sit hjemland, England.

LÆS OGSÅ: Dømt pædofil sanger kan tjene stort på Joker-filmen

ANNONCE