Nyhed

Zebraers slør: Spleen United udgiver nyt album for første gang i 12 år

Du læste rigtigt – Spleen United er tilbage, og de træder ud af kaosset og ind i solen på den nye plade ”Blur of Zebras”.

Foto: Pressebillede fra 2019

I kølvandet på Spleen Uniteds dystre debut Godspeed into the Mainstream fra 2005, kom i 2008 albummet Neanderthal. I begyndelsen af 2008 havde bandet fortalt GAFFA, at der med udgivelsen af deres albumtoer var lysere toner i vente, og her holdt de, hvad de lovede. På School of Euphoria gik de ”den elektroniske planke helt ud”, og nu – 12 år senere – drager Spleen United ”tilbage til startpunktet og ind i en fri energi (…) ud af kaos og ind i solen dagen derpå”. Sådan hedder det i en pressemeddelelse, der annoncerer udgivelsen af Aarhus-bandets fjerde album: The Blur of Zebras.

The Blur of Zebras er Spleen United i trip-mode. Men ikke som man ville forvente. Rummet, man træder ind i, er stadig sløret, drømmende og eskapistisk, men stroboskoplysets hidsige bølger er skiftet ud med et varmere, mere roligt skær”. Albummet er sat til at udkomme den 23. august.


I 2022 gav bandet for første gang lyd fra sig i mere end et årti med udgivelsen af de elektroniske singler ”Eat the Rich” og ”The Real Thing”. I 2013 meddelte gruppen egentlig deres opløsning under en sagnomspunden NorthSide-koncert, men – heldigvis – blev de gendannet på Roskilde Festival seks år senere i 2019. GAFFAs anmelder, Simon Heggum, skrev dengang i sin femstjernede anmeldelse, at et ”af Danmarks absolut mest sublime livebands” var tilbage – ”Dette land er Spleen Uniteds, vi er bare gæster”.

Udgivelsen af The Blur of Zebras fejres med to koncerter i Operaen den 24. august, hvoraf den ene er udsolgt, og der er meldt få billetter til den anden. I pressemeddelelsen lyder det, at koncerten bliver delt i to sæt: ”det første med urpremiere på det nye album, mens andet sæt dykker ned i bagkataloget af sange fra den guld-sælgende debut, Godspeed Into the Mainstream, #1-albummet, Neanderthal, og det skelsættende DMA-hædrede, School of Euphoria.

LÆS OGSÅ: Her er 2010'ernes ti bedste danske sange – ifølge GAFFAs skribenter


 

 

 


 

 

 


ANNONCE