Nyhed

En af verdens mest hypede festivaler kommer til Europa

Den amerikanske showcase-festival South by Southwest udvider til London i 2025

Festivalen South by Southwest bliver typisk omtalt om SXSW og har siden dens grundlæggelse i 1987 fundet sted i Austin i Texas med gæster fra hele verden. Her har den markeret sig som en af de største og mest indflydelsesrige showcase-festivaler for den kreative branche, som inkluderer musik, film, kunst og andre kulturrelaterede indslag, hvor den typisk præsenterer over 1400 musiknavne.

Nu udvider SXSW deres festival med en uge i London, som kommer til at finde sted i juni 2025. Det skriver mediet NME. SXSW kommer til at løbe af stablen i Shoreditch-området og vil have fokus på klimaforandringerne og bæredygtighed, ligesom festivalen har haft de seneste år i Austin, Texas. 

Roskilde Festival deltog i dette års SXSW, hvor de præsenterede i alt seks musiknavne, herunder de tre danske artister Lucky Lo, Ivan$ito og Mina Okabe samt de tre internationale navne Kari Faux, cumgirl8 og Dry Cleaning.


SXSW ekspanderede senest i 2018 til Sydney i Australien, og den administrerende direktør for SXSW London, Randel Bryan, udtaler ifølge NME, at den europæiske udgave kommer til at bygge videre på moderfestivalens identitet og have et stort fokus på ungdommens talentmasse. 

"SXSW London vil bygge videre på Austins utrolige arv og præsentere en begivenhed, der understreger, hvorfor SXSW er det foretrukne rejsemål for branchefolk og kreative, der søger meningsfulde forbindelser, uventede oplevelser og idéer, der kan være med til at forme verden. (...). SXSW London vil også give en platform til den næste generation af kreativt talenter, og vi vil arbejde hårdt på at sikre, at muligheder for læring, beskæftigelse og fællesskabsudvikling er hjertet i alt, hvad vi gør".

Der vil blive afsløret flere detaljer om SXSW i løbet af de kommende måneder. Læs mere på festivalens hjemmeside her.


LÆS OGSÅ: OVERGÅR OL: Rige Taylor Swift-fans indtager Paris

ANNONCE