Nyhed

EN DEL AF MUSIKHISTORIEN: Aarhus Festuge hylder hiphop-miljøet i 8210

Stjerner fra forskellige hiphop-generationer kan opleves til en stor udendørskoncert midt i Aarhus

Aarhus V fylder utvivlsomt en mærkbar del af den moderne danske musikhistorie, og bydelen bliver i år hyldet i forbindelse med den Uofficielle Åbning af Aarhus Festuge den 29. august i Festugens Bypark. 

Under overskriften "Dybt i Aarhus - Aarhus V Allstars" kan publikum se frem til at opleve nogle af bydelens største talenter på tværs af generationer, og de første offentliggjorte navne tæller Marwan, Shooter Gang, Nella og Abcitoo.

Musikmiljøet i Aarhus V er noget helt særligt. Mange af landets mest tonesættende hiphop-artister har startet deres musikalske rejse i den vestlige bydel, og skabt landeplager år efter år. Hvis man er gammel nok, kan man måske huske L.O.C.-hittet "Læg den hater ned" fra 2005, hvor der blev sendt gentagende shoutouts til postnummer 8210, og fra bydelen skal også nævnes rapkollegaen Uso, som dog pensionerer sig selv i år efter 20 år på scenen, og Marwan, som ved siden af sin egen rapkarriere agerer forbilledlig storebrorfigur, som holder gadens unge rødder væk fra den lokkende kriminelle løbebane ved at hive dem ind i lydstudiet, hvor de producerer fremtidens hiphoplyd fra Aarhus V, som eksempelvis Shooter Gang har gjort.


Ifølge Marwan er det en helt naturlig del af det aarhusianske hiphop-miljø, at man hjælper hinanden på kryds og tværs.

"For mig er Aarhus V sol, sammenhold, musik, gode minder og historie. Her bryder vi brød, hjælper hinanden og tjekker ind, når tiderne er mørke”, fortæller Marwan i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Det er derfor ingen tilfældighed, at musikere fra området i mere end 25 år har samarbejdet på kryds og tværs - og at der hvert år popper nye talentfulde stjerneskud på. 'Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus' er en markering og en kæmpe hyldest til kvarteret - vi er stærkest, når vi samles!".


Aarhus har gennem mange år været kendt som en vigtig musikby, og ifølge direktør or Aarhus Festuge, Rikke Øxner, er det vigtigt også at minde hinanden om, hvilken betydning hiphop-miljøet i Aarhus V har haft på Aarhus musikby:

"Mange taler om den aarhusianske guldalder i 80’erne, og det er med stor stolthed, at vi i år kan fejre en anden, nyere og vigtig epoke af den aarhusianske musikhistorie: Lyden, stilen og stjernerne fra Aarhus V. I snart 60 år har Aarhus Festuge hyldet og lagt scene til byens musikalske talenter og stjerner. Og musikbyen Aarhus ville ikke være det samme uden den banebrydende hiphop og rap fra 8210", siger Rikke Øxner i en pressemeddelelse om "Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus", hvis titel er lånt fra en hjemstavnshyldest af Nella, som kan opleves til koncerten.

"Uofficiel Åbning - Dybt i Aarhus" finder sted den 29. august 2024 klokken 17-22.45. Billetter sættes til salg fra klokken 10.00 og kan købes her.


LÆS OGSÅ: Aarhus er i fokus, når Sydeuropas musikbranche mødes i Athen

 

ANNONCE