Nyhed

Når drømme bliver til virkelighed: Dansk-koreansk band indspiller verdenskendt live session

Forsanger Mai Soon Young Øvlisen fortæller om vejen til det prestigefyldte Seattle-studie

- Det er en mangeårig drøm, der er gået i opfyldelse, siger Mai Soon Young Øvlisen til GAFFA. Hendes band Meejah har været i Seattle for at indspille en KEXP Live Session, som er blandt verdens mest kendte session-produktioner. KEXP har blandt andet haft kunstnere som M83, Macklemore, Arctic Monkeys, Grimes, José González, Jungle med flere forbi deres studie for at indspille en live-session, og det var derfor en helt særlig mulighed for den dansk-koreanske gruppe.

- Jeg har skrevet små sedler i min skrivebordsskuffe, hvor jeg har prøvet at manifestere, at det en dag skulle ske. Nogle af de musikere vi ser allermest op til, har selv lavet en KEXP Live Session. Særligt indenfor stilarterne Alternativ Rock og Post Rock, som vi også dyrker. Når man selv begynder at spille musik, er det jo ens største drøm, at man kan gå i deres fodspor. Derfor er det jo virkelig forløsende, når man endelig får lov til at træde ind i det rum, som man har set mange af ens egne musikhelte spille i, fortæller Mai Soon Young Øvlisen, som er gruppens forsanger. 

Meejah består af Daniel Nayberg, Andreas Isbrandt Løvenskjold, Emil Lake, Asger Sørensen og Mai Soon Young Øvlisen. Sidstnævnte fortæller til GAFFA, at det var alt andet end en lige vej mod aftalen om en live session hos KEXP. 


- Er det okay, hvis jeg fortæller dig hele historien? Den er lang, men du kan jo bare klippe i det, griner Mai Soon Young Øvlisen, og fortsætter:

- Arbejdede startede før vi udgav vores første album Queen of Spring, som er fra 2021. Vi havde spillet ret meget i Nordatlanten - blandt andet på Færøerne og i Island. Jeg kunne huske, at KEXP engang havde lavet et samarbejde med festivalen Iceland Airwaves, så jeg tænkte på, om der mon var nogle tråde den vej igennem, som jeg kunne trække i, fortæller Mai Soon Young Øvlisen. 

Skæbnen ville, at KEXP-værten Kevin Cole var inviteret til den aarhusianske showcasefestival Spot Festival i 2022, hvor Mai Soon Young Øvlisen tog chancen og lagde Meejahs album i hotelreceptionen, så Kevin Cole måske ville samle den op.


- Jeg håbede selvfølgelig, at han ville blive nysgerrig, siger Mai Soon Young Øvlisen, som tilføjer, at hun efterfølgende fik kontakt med Kevin Cole på Instagram. 

- Der kunne jeg skrive, at det altså var os, som havde lagt albummet i hotellets reception til Spot Festival, fortæller Mai Soon Young Øvlisen, som er adopteret fra Sydkorea. Et land, som Meejah senere besøgte i forbindelse med deres turné, og hvor gruppen for alvor begyndte at få hul igennem til live-session-studiet i Seattle. 

- Vi endte med at spille med et sydkoreansk band Tierpark, som består at et ægtepar, hvor kvinden er australsk-koreaner, og hvor manden er amerikansk-kinesisk. De skulle flytte til Seattle 14 dage senere, fordi manden skulle filme for KEXP. Jeg havde set, at der var flere sydkoreanske bands fra indie-scenen, som havde fået sessions, og få dage efter vi var kommet tilbage fra Sydkorea, ser jeg, at KEXP leder efter en ny vært til et nyt program Eastern Echoes, som skal fremhæve bands og artister fra den asiatiske diaspora i Vesten.


Mai Soon Young Øvlisen fortæller, at det var en oplagt mulighed for Meejah, som bevæger sig i grænselandet mellem nordiske og sydkoreanske musiktraditioner.

- Det var jo lige spot on. Det er alt det, vi står for, tænkte jeg. Så jeg kontaktede igen deres vært Kevin Cole, hvor jeg spurgte, om deres nye vært havde en e-mailadresse, som jeg kunne skrive til. Han svarede, at de ikke havde fundet den nye vært endnu, men at han nok skulle holde mig opdateret. Så jeg følte endelig, at jeg havde fundet en direkte kontakt til indersiden af KEXP, som rent faktisk svarede på mine beskeder, fortæller Mai Soon Young Øvlisen. 

Efter en stribe af beskeder frem og tilbage mellem Meejah og deres få kontakter hos KEXP får de en dag tilsendt et billede fra manden fra den sydkoreanske duo Tierpark, som skulle filme for KEXP. På billedet kunne man se, at den nye vært havde afspillet Meejahs sang "Lysgænger" i studiet. Mai Soon Young Øvlisen skyndte sig at tage kontakt til programmets nye vært Diana Ratsamee, som endte med at invitere det dansk-koreanske band til en live session i KEXP-studiet i Seattle. 

I dag udkommer indspilningerne, og man kan allerede se dem nu på KEXPs Youtube-kanal. Se selv indspilningen af sangen, som startede det hele nedenfor.


LÆS OGSÅ: Om lidt mødes hele musikbranchen i Aarhus, og det her skal de snakke om

 

ANNONCE