Nyhed

Raymonde Gaunoux udgiver single om en af livets største tragedier

GAFFAs forsideperson udgiver ny single i dag. Læs om den rørende historie her

BEMÆRK: Denne artikel omtaler selvmord. Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning på 70 201 201 alle årets dage fra klokken 11.00-05.00.

Dansk-amerikanske Raymonde Gaunoux udgiver i dag singlen "Thursday's Child" som forløber for sin debut-ep Transitions, der udkommer den 22. maj. Raymonde Gaunoux er på forsiden af denne måneds GAFFA-magasin, hvor han fortæller om sin transition fra kvinde til mand, hvor der både skulle kæmpes for samfundets accept, en ro i egen identitet og et instrument, som ikke længere lyder, som det han var vokset op med.

"Thursday's Child" er en fortælling om, hvilke uoverskuelige konsekvenser det kan have, når man står på sidelinjen af et samfund, som ikke altid viser accept og inklusion, og hvor man skal kæmpe for at finde sin egen plads i verden.


""Thursday’s Child" er skrevet, efter min ven mistede livet til selvmord i sommeren 2020. Den er dedikeret til dem. Min ven var queer og ikke-binær. De havde det svært med sin familie og med at finde sin plads i verden. De var også bipolar, og kæmpede med sit mentale helbred. Men når de ikke var nede, var de fulde af glæde, gejst og positivitet. De havde en utrolig evne til at kræve en plads i verden og ikke gå på kompromis med sig selv og samtidig bruge kærlighed og åbenhed til at bygge bro mellem mennesker på en fordomsfri måde. Jeg er meget inspireret af det", fortæller Raymonde Gaunoux i en pressemeddelelse, og tilføjer, at sangen også indeholder glæde og håb midt i alt det uoverskuelige. 

"Sangen handler om, hvordan jeg ser min ven, men også om en queer sorg, styrke og glæde. En sorg over det svære i at føle sig usynlig, og en sorg over når livet ikke kan rumme én. En glæde og en tro på det gode. Den handler om at finde en plads til sig selv i verden, at blive hørt og set og at høre og se andre. At finde hinanden. Jeg tænker, det er noget, der gælder for mange mennesker. At have brug for at føle sig forbundet til andre, føle sig hørt og set, føle sig elsket", fortæller Raymonde Gaunoux, som også spiller på dette års NorthSide Festival, som en del af et Hun Solo-arrangement om torsdagen fra klokken 18.30 til 19.45.

Hør selv "Thursday's Child" nedenfor.


ANNONCE