Nyhed

ROSENDAL GARDEN PARTY 2024: Svensk festival med stærkt lineup

M.I.A., Massive Attack og The Cardigans er blandt attraktionerne ved tredje udgave af Stockholm-festivalen

Den 14.-16. juni afholdes der for tredje gang Rosendal Garden Party på Djurgården i Stockholm - og det bliver med et bemærkelsesværdigt lineup.

Festivalen har tidligere annonceret navne som Massive AttackGrace JonesM.I.A.RAYERefused og The  Cardigans. Tidligere i denne måned fuldendte de så programmet. Og selvom forskelligheden er i fokus, så har de annoncerede artister mindst én ting til fælles: De er alle stærke repræsentanter for den musikalske kontekst, de hver især repræsenterer. 

"Rosendal er sat i verden for at give vores hovedstad noget andet, end du kan opleve på alle mulige andre festivaler rundt omkring i landet. Vi er til for at give den musikinteresserede både et nostalgitrip og en mulighed for at opdage nogle af fremtidens mest spændende kunstnere," udtaler Johanna Beckman, programansvarlig ved Rosendal Garden Party, i en pressemeddelelse.


Med netop dette perspektiv in mente har Rosendal Garden Party taget et aktivt skridt for at inkludere flere perspektiver på festivalens scener.

Blandt de senest tilføjede navne på plakaten findes således blandt andre den lovende reggaedebutant YG Marley (barnebarn til Bob Marley og søn af Lauryn Hill), britiske Nia Archives, som har skabt sin helt egen “future-classic”-stil og taget jungle-scenen ind i samtiden, det meget omtalte ravepopfænomen Yaeger, og det sydafrikanske band BCUC (hvis musik samler elleve af de officielle sprog i Sydafrika).

"Det er derfor, vi har inviteret YG Marley, Raye, Nia Archives, Saint Levant, Turnstile, BCUC og Yaeger. De er fremtiden! Det er også vigtigt for os med repræsentation og bredde i genrer - noget, vi føler, vi er lykkedes med," udtaler Johanna Beckman.


Fredag 14 juni: M.I.A., Refused, Turnstile, YG Marley 
Lørdag 15 juni: Massive Attack, Raye, Saint Levant, Nia Archives, Yaeger 
Søndag 16 juni: The Cardigans, Grace Jones, The Heavy, BCUC

Stockholm Music & Arts – forløsning i august

ANNONCE