Nyhed

Trentemøller annoncerer nyt album – hør den første single nu

Singlen omhandler blandt andet "det flygtige stof, som kærlighed og drømme er gjort af"

I dag udkommer Trentemøllers nye sang "A Different Light", som er den første single
fra hans kommende syvende studiealbum Dreamweaver. "A Different Light" rummer flere af Trentemøllers musikalske kendetegn såsom en udforskning af modsætninger og et udpræget fokus på det melodiske.

På "A Different Light" medvirker islandske Disa med sin vokal. Trentemøller og Disa har tidligere arbejdet tæt sammen, og hun medvirker også på "Into the Silence" fra 2022 samt på Trentemøllers fortolkning af The Raveonettes "Cops On Our Tail" fra 2023.

"A Different Light" åbner med en fingerspillet akustisk guitar, som fremkaldte nogle helt særlige følelser hos Trentemøller i sangskrivningsprocessen.


"Den akustiske guitar gav mig den følelse af skrøbelighed og nærvær, som jeg syntes,
melodien fortjente. Legen med både det akustiske og elektroniske og hele samspillet mellem guitar og synth tilføjede ligesom en ekstra dimension", siger Trentemøller i en pressemeddelelse og tilføjer:

"I 'A Different Light' forsøger jeg at reflektere over temaer som længsel, heling og det flygtige stof, som kærlighed og drømme er gjort af. Samtidig dykker jeg ned i forvirringen og de mange modsatrettede følelser, der følger med enhver metamorfose, og som vel egentlig er en essentiel del af det at være menneske".

Singlen er en forløber for albummet Dreamweaver, som udkommer den 13. september 2024. Man kan opleve Trentemøller live den 31. oktober, 1. og 2. november i Pumpehuset som led i en større Europa-turné. Hør "A Different Light" nedenfor. 


LÆS OGSÅ: Trentemøller giver tre danske koncerter

ANNONCE