Nyhed

VANVID: Outlandish spiller op til fest i kafferisteri

Duoen kan også opleves live på et par bemærkelsesværdige lokationer til sommer

I oktober sidste år udgav Outlandish deres sjette studiealbum The Cornershop Carnival, som udkom efter 11 års album-tavshed. Duoen udgiver i dag en musikvideo til en af sangene på det nye album, nemlig "Locura".

På dansk oversættes sangens titel til vanvid. Sangen dykker, ifølge en pressemeddelelse, ned i ”temaer om arv, stolthed og samhold.”

Musikvideoens tema er boilerroom-fest, som er karakteriseret ved at dj’en er i fokus, mens publikum står tætpakket hele vejen rundt om og danser - hvilket også kan ses i videoen. Videoen er instrueret af Outlandish og Interfilm productions, som blandt andet har stået bag musikvideoer for Branco. 


Videoen er optaget i et af Danmarks ældste kafferisterier, hvor prins Henrik har ristet kaffe til Dronning Margrethe.

Outlandish var en tremandsgruppe i årene 1997 til 2017, hvorefter Isam Bachiri, eller blot Isam B., forlod gruppen for at udfolde sig som soloartist. De resterende to medlemmer, Lenny Martinez og Waqas Qadri, brugte tiden efter bruddet på at genfinde sig selv i en Outlandish version 2.0.

The Cornershop Carnival udkom samme år, som Outlandish kunne fejre 20-års jubilæum for deres gennembrudsalbum Bread & Barrels Of Water, der blandt andet indeholdt hit-sangene "Aicha” og ”Guantanamo”. Albummet fik en femstjernet anmeldelse af GAFFA.


Det nye album The Cornershop Carnival, fik en firestjernet anmeldelse.

"The Cornershop Carnival er en fin reboot. Alle tracks holder et sobert niveau med ’Alabas’ som et af gruppens stærkeste nogensinde. Men når bagkataloget tæller særdeles mange hits, er det altså ikke ni nye, der serveres. Mindre kan dog også gøre det. Fra trio til duo. Outlandish er på tredje årti fortsat højaktuelle med budskaber om fred, tolerance og næstekærlighed. Fra nydansk til rigsdansk Outlandish er bare en integreret del af dansk hiphop-historie. I den sammenhæng udbygges den danske kanon ikke. Den internationale kvalitet kan man dog ikke pille ved på et album, der peger ud over hegnspælene ved Kruså mod mere folkerige territorier," lød konklusionen i anmeldelsen.

Outlandish spiller i sommeren rundt omkring både i Danmark på Jelling Musikfestival og til festivaler i Armenien og Kasakhstan.


STORT TEMA: Tilbage til 00'erne

ANNONCE