Nyhed

BOWIE I BILLEDER: Aktuel fotoudstilling stiller skarpt på en dag i David Bowies liv

London-ikonet er omdrejningspunkt i aktuel fotoudstilling midt i den by, han voksede op i

Hvis man er en dansk Bowie-fan, så er her en god undskyldning for at tage et par dage til London i marts. Fra 1.-20. marts vil udstillingen A London Day, blive vist hos Fitzrovia Chapel, ikke langt fra Bloomsbury.

Billederne er taget af Kevin Davies. En fotograf, Bowie mødtes med i Metro-studiet i London søndag den 12. december 1992. Her var Bowie ved at færdiggøre sit nye soloalbum, Black Tie White Noise, som skulle blive udgivet 5. april 1993.

Efter nogle år med bandet Tin Machine var Bowie ivrig efter at lave musik igen. Han var 45 år, lige blevet gift med Iman, lykkelig og med ny energi. Han faldt øjeblikkelig i hak med den stilfærdige fotograf.


Kevin Davies fik lov til at blive hele dagen i studiet. Tog billeder af alt, hvad Bowie foretog sig. Kunstneren var i strålende humør og jokede med alle.

Umiddelbart efter seancen godtog Bowie en del af billederne til pressebrug. De øvrige 400 fra denne enedag, har Davies siden haft gemt i sit arkiv. Nu har han udvalgt 24 af dem. Og det er altså dem man kan se i Fitzrovia frem til 20. marts.

A London Day. Fitzrovia Chapel, Fitzroy Place 2, Pearson Square, LondonTirsdag-lørdag kl. 11-18.00 / Søndag  12-17.00. Gratis adgang


BAGKATALOG: Da David Bowie mødte GAFFA i London

ANNONCE