Nyhed

Esbjerg Fuzztival offentliggør hele programmet – med stort amerikansk hovednavn

Esbjerg Fuzztival præsenterer Mondo Generator som altoverskyggende hovednavn. Andre headlinere er Mars Red Sky, Monkey3 samt Nightstalker i år.

Esbjerg Fuzztival præsenterer det fulde program, hvor Mondo Generator med frontfiguren Nick Oliveri fra tidligere Kyuss og Queens Of The Stone Age er det helt store navn.

Ellers har programmet mange andre interessante navne på plakaten. Blandt andet schweiziske Monkey3, der for nylig fik fem stjerner i GAFFA-anmeldelsen af albummet Welcome To The Machine.  

Thomas Sørensen, talsmand for Esbjerg Fuzztival, udtaler over for GAFFA:


"Mondo Generator burde være grund nok til at få købt billet til årets Fuzztival i den vestjyske hovedstad Esbjerg. Bandet, der er frontet af Nick Oliveri, og blev startet i kølvandet på det legendariske Kyuss, cirka samtidig med Queens of The Stone Age, er et hovednavn i den såkaldte ”desert rock”. Selvom Oliveri ikke kan bryste sig af samme mainstream-appeal som sin tidligere bandkammerat Josh Homme, bør fans kende Oliveri fra Queens of the Stone Ages kæmpe albums Rated R og Songs for the Deaf. Vi er nok lidt farvede, men for os er det her noget af det største, der har været præsenteret i Esbjerg de sidste mange, mange år. Det er selvfølgelig subjektivt, men ingen kan frasige sig den indflydelse, Nick Oliveri har haft på rockmusikken siden 90erne.”Thomas Sørensen fortsætter: ”I det hele taget er vi ret begejstrede over årets program. Det er lidt svært at forstå, at der ikke allerede nu er opstået kø for at komme til festivalen, men det er jo bare gode nyheder for dem, der tager sig lidt ekstra tid til at trykke på aftrækkeren. Men man bør nok ikke vente alt for længe.”Andre navne på plakaten er for eksempel Mars Red Sky, hvor Sørensen siger til GAFFA: ”Mars Red Sky er et andet navn, som vi er superbegejstrede over at præsentere. De er ret sjældent forbi Danmark, og umiddelbart ser det jo ud til at blive eneste koncert i Norden i 2024. Vi har set dem en håndfuld gange, til forskellige festivaler, og de er bare et superfedt liveband, som deres plader faktisk har svært ved at genskabe. Der er bare en tyngde i den musik, som kun kommer igennem live, og som bare står i vild kontrast til vokalen."

Sørensen supplerer: "Der blev jo snakket en del om Wolfmother i Esbjerg sidste år, som ikke blev til noget på grund af sygdom hos forsanger Andrew Stockdale, men vi har faktisk, hvad vi synes er endnu federe, men som er ret tæt på rent musikalsk, med de sydafrikanske Ruff Majik, som virkelig bare sparker i gang i en fest på scenen. Det bliver super rock’n’roll og kaotisk.”Afslutningsvis fortæller Thomas Sørensen: "Noget af det, vi bedst kan lide, det er at finde de mindre kendte bands fra hele verden, og så invitere dem til lille Esbjerg, og det er bare vildt fedt at have bands fra Sydamerika, Japan og Afrika på scenen."

Billetter og flere informationer kan man finde på www.fuzztival.com


LÆS OGSÅ: ROCK PÅ MENUEN: Queens of the Stone Age kommer til Danmark

ANNONCE