Nyhed

Hunbjørns nye single er en syngende lussing til dem, der tager æren for andres succes

Hunbjørn er klar med en ny single, der er en syngende lussing til dem, der tager æren for andres arbejde

Hunbjørn er træt af at stå i skyggen af andre. Træt af, at folk nærmest uden skam tager æren for andres arbejde. Og hun er træt af at mange -  som en selvfølgelighed - går ud fra, at der står en anden bag hendes musik og tekniske kunnen, blot fordi hun er en kvinde. Et faktum der fylder så meget, at Hunbjørn nu har skrevet en sang om det. 

“When You Wing It” er dermed tredje singleudspil fra den ep, Hunbjørn udsender 24. maj. Singlen tager fat i den underkendelse, mange kvinder oplever af deres arbejde i musikbranchen. Sangen er en opfordring til at holde fast i troen på eget værd og claime retten til sin egen succes.

”Jeg tror ikke, jeg kender nogen kvindelige kunstnere, som ikke har oplevet at blive underkendt på grund af køn på den ene eller den anden måde. Alt fra at blive talt forbi i tekniske spørgsmål til antagelser om, at kvindelig succes er produktet af en mands geni”, fortæller Hunbjørn.

”Det har nogle ret store konsekvenser, at man på den måde bliver podet med tvivl på sit eget talent”.


Ulla Pihl, som er Hunbjørns borgerlige navn, og produceren Vakle startede for fire år siden producerfællesskabet WeProduce for kvindelige producere – et fælles støttende safe space, hvor udveksling og sparring foregår uden “mansplaining”, som det skrives i en pressemeddelelse. Et behov skabt af alle de diskurser, der genfortæller historien om, at kvinder per definition ikke er interesserede i eller gearede til at forstå og nørde teknik, lyder det endvidere.

I pressemeddelelsen lyder det ligeledes, at mange kvinder oplever, at en mandlig samarbejdspartner med det samme antages at være mastermind bag musikken – uanset hans kreative andel.

“Måden at undgå det på er at lære at gøre alt selv. Det er sejt, men det er også et stort benspænd, fordi det indsnævrer mulighederne for kreative samarbejder og karriereudvikling”, lyder det.

“When You Wing It” udkommer i dag den 22. marts og er skrevet og produceret af Hunbjørn selv. Ep’en In the Eye udkommer 24. maj.

LÆS OGSÅ: Musiker og jurist: "Folk vil jo egentlig bare gerne kunne forstå, hvad der står i deres kontrakt"


ANNONCE