Nyhed

Ny single nedbryder tabuer i soveværelset: "Sex må gerne være akavet"

Magnus Tempels gør op med perfekthedskulturen under dynen på ny single

Magnus Tempels vil gerne tale om sex, og han vil gerne hjælpe os andre til at blive bedre til det. For hvordan kommunikerer man med hinanden om noget af det mest intime, der findes? I dag udkommer den danske elektropop-artist med singlen "Right Here Baby", som italesætter, hvordan emner som perfekthedskultur, mænds følsomhed og tabuer finder ind i soveværelset, og hvordan vi kan blive bedre til at håndtere det. 

- Når det handler om noget så intimt som sex, så er der bare en anden berøringsangst i forhold til at turde tale åbent om det, og så skaber det hurtigt nogle forventninger til, at der er en bestemt fremgangsmåde for, hvordan det skal foregå. Det gav mig lyst til at skrive en sang om det, fortæller Magnus Tempels til GAFFA.

Magnus Tempels er i dag en del af den spirende elektropopscene i København, men flyttede i 2023 til Berlin, hvor han dyrkede musikken og fandt inspiration til den artist, han er i dag. For ham er det helt essentielt, at inspirationen til sangskrivningen også kommer fra hans eget liv og erfaringer, og Magnus Tempels fortæller, at singlen "Right Here Baby" var den sang, som han selv følte, han manglede i sit personlige liv.


- Jeg kan godt lide at skrive sange, som jeg selv kan spejle mig i, og særligt om nogle af de problematikker, jeg selv har oppe i hovedet. Jeg følte ikke, at jeg havde en sang som kunne fortælle mig, at sex godt kan være akavet, men at det også er okay. For når man er i gang med at lære noget nyt, så er det ikke altid, at man gør det rigtigt i første forsøg, siger Magnus Tempels til GAFFA, der også anerkender, at det er et følsomt emne, som kan være svært for mange at tale om.

Magnus Tempels håber derfor, at "Right Here Baby" kan være med til at nedbryde nogle tabuer om sex, hvor det er okay at være akavet, og hvor man ikke drukner undervejs i forsøget på at opfylde nogle tårnhøje forventninger, som i virkeligheden nok stammer fra en selv. Ifølge ham kan samtale og kommunikation være et af de vigtigste værktøjer i jagten på tryghed.

- Det er jo super intimt, og man blotter sig for et andet menneske. Men hvis man tør tale sammen om det, så kommer der også noget godt ud af det. Særligt hvis man tør indrømme, hvis man synes noget er akavet, og siger 'jeg er sgu lidt utryg i den her situation'. Jeg tror, at kernen for mig er tryghed, men den kan godt mangle i den intime situation. Der tror jeg, at en af værktøjerne kan være samtalen, afslutter Magnus Tempels.


Magnus Tempels kan opleves live den 29. marts i Cecil AM, Hotel Cecil, og den 12. juni i Byhaven, Pumpehuset. Hør selv "Right Here Baby" nedenfor.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Magnus Tempels - Leech


ANNONCE