Nyhed

Nyt initiativ: 23 vækstlagsfestivaler får gratis produktionssetup

Festivaler over hele landet har for nylig modtaget beskeden om, at de er blandt de udvalgte, som får tildelt et fuldt produktionssetup

Initiativet Musikhjælp Scenesetup kunne forleden dele den glædelige nyhed, at hele 23 vækstlagsfestivaler har fået tildelt scene, lyd, lys og teknikere til deres festival. En post, som hurtigt kan spise en stor del af budgettet for mindre festivaler. Initiativet er skabt af Tuborgfondet og genreorganisationen ROSA, som i alt modtog over 80 ansøgninger fra festivaler i hele landet. ROSA og Tuborgfondet skriver i en pressemeddelelse, at man gennem initiativet ønsker "at styrke produktionsforholdene for både vækstlagsarrangører og -artister samt skabe muligheder for, at festivallandskabet kan blomstre". 

Programansvarlig ved Tuborgfondet Mikkel Sander udtaler, at initiativet skal være med til at hjælpe de unge arrangører med at skabe en forskel for alle involverede i festivalerne.

”Vi ser meget frem til, at Musikhjælp Scenesetup ruller ud til så mange festivaler i hele landet allerede det første år. Jeg er sikker på, at det vil gøre en forskel for både unge festivalarrangører, vækstlagsartisterne på scenen og publikum, der lytter”, udtaler Tuborgfondets programansvarlig Mikkel Sander i en pressemeddelelse. 


En af de festivaler, som har fået tildelt Musikhjælp Scenesetup, er Subfestival i Holstebro, der arrangeres af en række unge frivillige fra den lokale forening Subhuset. Projektleder på Subfestival Willian de Groot fortæller i en pressemeddelelse, at hjælpen har haft stor betydning for deres arbejde, som er drevet af frivillige.

“Det har en kæmpe betydning for Holstebro og omegn, at Subfestival kan blive en realitet, fordi vi kan tilbyde de unge, som er vores primære målgruppe, at de kan komme ud og opleve noget vækstlagskultur, og noget andet end de anerkendte og nationale spillesteder kan tilbyde. Vi kan tilbyde noget helt andet, som en festival, der er hundrede procent frivilligdrevet,” fortæller Willian de Groot, der er projektleder på Subfestival.

De 23 vækstlagsfestivaler som modtager støtte fra Musikhjælp Scenesetup, er blevet udvalgt af et tre-personers fagudvalg bestående af musiker Isabella Dayyani, som også er kendt under kunstnernavnet Dayyani, kulturentreprenør Marie Qvist som er en del af arrangørcrewet UngeMiljøernes TakeOver og Piet Breinholm, som er trommeslager og Entertainment Leader hos DFDS. 


Ansøgningsfristen for Musikhjælp Scenesetup 2024 er overskredet, men ansøgningsrunden for festivalsæsonen 2025 finder sted i løbet af efteråret. Læs mere her, og se listen over alle 23 vækstlagsfestivaler, som har fået tildelt støtte nedenfor.

LÆS OGSÅ: Succesfuldt kursus kommer til København: Kvinder og kønsminoriteter kan også stå bag mixerpulten

ANNONCE