Nyhed

Anklagemyndigheden intensiverer efterforskningen af Liam Paynes død

En special efterforskningsenhed gennemførte onsdag en ransagning af hotellet, som stjernen døde på, hvor de blandt andet har indsamlet overvågningsmateriale

Argentinske myndigheder har påbegyndt "en dybdegående undersøgelse" af den tragiske hændelse, hvor det tidligere medlem af One Direction, 31-årige Liam Payne, faldt fra en hotelbalkon og mistede livet i Buenos Aires. Han døde den 16. oktober som følge af faldet på Casa Sur-hotellet i bydelen Palermo. Et område, som er kendt for sit turistliv og eksklusive hoteller.

Special efterforskningsenhed sat på sagen
En special efterforskningsenhed fra det argentinske politi gennemførte onsdag en ransagning af hotellet under instruktion fra landets anklagemyndighed. Det skriver mediet The Guardian. Ifølge en embedsmand blev der beslaglagt adskillige harddiske og hotellets overvågningsoptagelser, der skal bruges som led i opklaringen af omstændighederne omkring dødsfaldet.

En obduktion har imidlertid afsløret, at sangeren døde af både indre og ydre kvæstelser forårsaget af faldet, og den lokale presse rapporterer, at stoffer muligvis også spillede en rolle. Sidstnævnte er støttet op af en foreløbig toksikologisk rapport, der viste, at "pink kokain" blev fundet i den afdødes system. "Pink Cocain" består ofte af en blanding af ketamin, MDMA, methamphetamin og opioider. Det fremgår yderligere af anklagemyndighedens rapport, at der blev fundet diverse stoffer samt flere beskadigede møbler og ødelagte genstande på stjernens hotelværelse, forklarer The Guardian.


Tidligere berettede TV2, at en gæst ved hotellet bemærkede en del larm op til dødsfaldet. Til mediet BBC har han beskrevet det som "voldelige lyde" af tunge løft og bank. Derudover fortalte gæsten, som i øvrigt hedder Doug Jones, at flere hotelarbejdere kom og forlod Liam Paynes værelse i perioden med larmen. På daværende tidspunkt rationaliserede han sig frem til, at larmen måtte skyldtes, at de var ved at renovere værelset, men senere udtalte han: "Omkring 16:00-16:30 tiden, kom der endnu mere larm, og ved 16:45-17:00 tiden hørte jeg et virkelig højt, voldeligt skrig". Angiveligt tænkte gæsten dog ikke så meget over det i momentet, og det var først efter annonceringen af dødsfaldet og de mange politi ved hotellet, at virkeligheden gik op for ham.

Mindesteder og melding om begravelse
Siden Liam Paynes bortgang er Casa Sur-hotellet ikke blot blevet et efterforskningssted, men også et sted, hvor fans samles for at vise deres respekt. Blomster, lys og billeder af sangeren danner et midlertidigt mindesmærke ved hotellets indgang og er blevet bemærket af andre store stjerner i branchen, blandt andet Justin Bieber. Han har siden delt disse mindesteder på sin Instagram profil og anerkendt den sorg, som strømmer ind over en generation af fans, der har mistet deres idol.

Liam Paynes far, Geoff Payne, er ifølge The Guardian netop nu i Buenos Aires for at organisere hjemtransporten af sin søns kiste, som forventes at ske omkring den 28. oktober. Hans besøg i byen sker desuden som følge af en formel procedure ved sådanne dødsfald, hvor han skulle identificere sin søn og bekræfte, at det er Liam Payne, der er tale om, uddyber Buenos Aires Times.


Mediet The Times har desuden delt en video på Youtube, hvor faren besøger hotellet, omringet af Liam Paynes fans, der ønsker at vise kondolencer og støtte. Dertil ses desuden de mange blomster og breve, der er lagt som et sidste farvel til sangeren, og som faren kigger på og anerkender. Se den rørende video her:

 


LÆS OGSÅ: Et hav af mindeord: Verden mindes Liam Payne

ANNONCE