Nyhed

Beyoncé deltager i valgmøde for Kamala Harris i Houston

Superstjernen slutter sig til præsidentkandidaten ved et politisk event i sangerens hjemby i Texas

Den amerikanske superstjerne Beyoncé vil senere i dag den 25. oktober optræde sammen med vicepræsident Kamala Harris ved et valgmøde i Houston, Texas, oplyser flere medier herunder blandt andet BBC News og Variety Fair.

Beyoncés deltagelse sker kun 11 dage før det amerikanske præsidentvalg den 5. november 2024, hvor den 60-årige Kamala Harris er Demokraternes kandidat og stiller op imod republikanernes kandidat, tidligere præsident Donald Trump.

Mødes på hjemmebane
Kamala Harris har tidligere benyttet Beyoncés 2016-hit "Freedom" som ind- og udgangsmusik til sine kampagner. Sangeren, der ellers normalt ikke tager åbenlys del i politiske kampagner, optrådte dog alligevel for demokraten Hillary Clinton ved et valgmøde i Ohio i 2016 og har tidligere offentligt støttet demokraternes Barack Obama og den nuværende præsident Joe Biden, ifølge BBC News.  


Dagens valgmøde foregår i Houston, hvor 43-årige Beyoncé er født og opvokset. Derfor deler de to magtfulde kvinder en fælles platform i byen og vil på den måde mødes på "hjemmebane". De to vil desuden ledsages af Beyoncés mor, Tina Knowles, bekræfter BBC News, som ydermere tilføjer, at den 91-årige countrylegende - der godt nok ikke er fra Houston, dog fra Texas - Willie Nelson også vil være til stede.

Selvom Texas ifølge Variety Fair ikke anses for at være en svingstat ved det kommende valg, anses det dog for sandsynligt, at Beyoncés deltagelse vil bidrage til øget opmærksomhed omkring statens senatsvalg, hvor demokraten Colin Allred udfordrer den republikanske senator Ted Cruz. Derudover fremhæver mediet "Crazy In Love"-sangeren som én af de tre største stjerner i verden og understreger derfor den uvurderlige betydning af hendes offentlige tilstedeværelse ved kampagnen. At store stjerner som netop Beyoncé og Willie Nelson engagerer sig i politiske kampagner, kan skabe større synlighed og motivere vælgere, især blandt yngre segmenter, uddyber mediet.

Betydningen af kendisstøtte
Et Harvard Kennedy School-studie ledet af Ashley Spillane fremhæver, at kendte personligheder ofte har en helt unik position til at engagere vælgere. Det skriver BBC News. I den forbindelse understreger Ashley Spillane, at kendte er nogle af de mest indflydelsesrige samfundsborgere, og at de derfor besidder en symbolsk magt, der kan hjælpe med at bryde med vælgerapati og mistillid til politikerne. Dermed kan kendte skabe større interesse for politiske emner og politisk deltagelse.


Modsat er effekten af kendtes politiske udmeldinger ikke altid lutter lagkage. BBC News forklarer nemlig også, at en undersøgelse fra Quinnipiac University i september 2024 viste, at Taylor Swifts offentlige opbakning til Kamala Harris faktisk reducerede stemme entusiasmen med 13%, mens kun 9% af de adspurgte blev mere entusiastiske.

Effekten af Beyoncés optræden vil vise sig med tiden, men ikke desto mindre markerer hendes deltagelse endnu en højprofilstøtte i Kamala Harris' kampagne og giver Demokraternes politiske projekt større kulturel synlighed. Beyonce slutter sig derfor til en stor gruppe af kendte musikere, der også har vist flaget og anerkendt deres støtte til demokraterne ved årets valg. Blandt andet den tidligere omtalte Taylor Swift og kollegaerne Billie Eilish, Bruce Springsteen, Foo Fighters, Bon Jon Bovi og Rufus Wainwright.

Der har tidligere floreret rygter om, at Beyonce skulle optræde til demokraternes valgmøder, men rygterne blev aldrig indfriet, understreger Variety Fair. Mediet mener dog, at der denne gang er stærkere kilder og dermed bedre rygdækning bag superstjernens optræden senere i dag.


LÆS OGSÅ: Kan verdensstjerner påvirke det amerikanske valg?

ANNONCE