Nyhed

Blæst vinder P3 Lytterhittet 2024: En aften fuld af kærlighed og venskab

Blæst vinder P3 Lytterhittet i kølvandet på deres debutalbum og afskeden med forsanger Fernanda Rosa

Foto: Mathias Engmark

Fredag aften i DR Koncerthuset vandt Blæst P3 Lytterhittet 2024 for deres hit “Elsker dig så meget,” skrevet i samarbejde med Andreas Odbjerg, Bjørn & Scheffmann og Emil Harm.

Dette øjeblik blev ekstra betydningsfuldt, da bandet ugen før showet annoncerede, at deres forsanger, Fernanda Rosa, forlader bandet efter deres kommende vinterturné Dine venner Tour, hvor de blandt andet spiller i Aarhus Congress Center og K.B. Hallen.


En aften fuld af følelser
Efter en fin tale af Jada modtog Blæst statuetten, og forsanger Fernanda udtrykte sin taknemmelighed for prisen: “Tusind tusind tak! Det er jo helt vanvittigt. Det er så vildt overhovedet at få lov til at komme til dette arrangement og blive nomineret. Det nok er lidt sidste gang i vores konstellation, så det betyder virkelig meget,” sagde hun, tydeligt rørt.

Trommeslager Lauge Kjærulf tilføjede: “Jeg tror, som mange af jer måske ved, så har det jo været et meget specielt år for os. Det har været superhårdt og supergivende og super hårdt igen, men vi klarede den.” Han nævnte, hvordan “Elsker dig så meget” har et slægtskab med deres tidligere hit “Juice,” som Blæst vandt P3 Lytterhittet i 2022 med. “Det er faktisk den første sang, som vi fire fra start satte os i studiet og skrev sammen. ”Elsker dig så meget” var den sidste”.

Fernanda takkede de mange, som havde stemt på sangen: ”Jeg kan næsten ikke sige noget lige nu. Tak til alle jer, der har stemt og til alle jer, som har lyttet til vores musik, og som stadig lytter til vores musik. Jer som er til vores koncerter og giver os så meget kærlighed.”


Venskab som omdrejningspunkt
Blæsts debutalbum Dine venner udkom 11. oktober 2024 og er dedikeret til venskab. Åbningsnummeret byder på en fortælling fra Lauge Kjærulfs bedstefar, Børge, der beskriver, hvad venskab betyder for ham, og titelsangen er skrevet til Fernanda af resten af bandet Blæst.

På albummet har bandet samarbejdet med flere venner i studiet, herunder Lamin på det allerede udgivne hit “All In” og rapperen Artigeardit på sangen “Lige nu.” Dette fællesskab er centralt for Blæsts identitet, hvilket også blev tydeligt på deres tidligere ep Stiv kuling, der blev rost af GAFFA med hele fem stjerner og beskrevet som en forfriskende oplevelse.

En ny æra for Blæst
Med udgivelsen af debutalbummet og den kommende vinterturné går Blæst en spændende, dog på mange måder uvis fremtid i møde. De tilbageværende medlemmer, Anders Bondo, Valentin Buchwald og Lauge Kjærulf, vil nu navigere i en ny virkelighed, når Fernanda forlader bandet efter deres vinterkoncerter.


Med modtagelsen af P3 Lytterhittet markerer det afslutningen på et kapitel for det Blæst, vi kender i dag. Blæst har sat et stort aftryk på den danske musikscene og ungdom gennem de sidste fem år. Derfor kan vi ikke vente med at se, hvad fremtiden bringer for bandet Blæst.

 

 


ANNONCE