Nyhed

Bright & Black bringer fusion af klassisk og metal til Danmark

Bright & Black fusionerer metal og symfoni, når de gæster Det Kongelige Teater med Eicca Toppinen, Kristjan Järvi og Nordic Pulse Orchestra i det nye år

Bright & Black får selskab af Eicca Toppinen, Kristjan Järvi og Nordic Pulse Orchestra, når de gæster Det Kongelige Teaters Gamle Scene den 12. maj 2025. 

Ifølge en pressemeddelelse er Bright & Black et symfoniorkester, der har komponister fra metalverdenen, en vild dirigent og en unik solist, som byder på attitude og talent. Når de kommer til Danmark bringer de fusion af metalmusik og orkestrermusik med sig. Alle komponister, der indgår i Bright & Black, har oprindeligt rødder, der trækker på metalverdenen. Symfoniorkesteret debuterede i 2024 med albummet The Album og var i løbet af 2024 på deres første turné. 

I forbindelse med den kommende turné Live 2025 udgiver Bright & Black det første livetrack og tilhørende musikvideo til "Flesh and Blood" fra deres show i Tallin. Denne kan ses nederst i artiklen. 


En duo med to partners in crime 
Bag Bright & Black står en række prominente musikere med rødder i metalverdenen, der tilsammen skaber et unikt musikalsk univers. 

Jacob Hellner fra Stockholm, der i 30 år har produceret banebrydende metalmusik for navne som Rammstein, Clawfinger, Apocalyptica og Entombed AD, er en af hovedkræfterne bag projektet. Han arbejder også som komponist til tv, film og scenekunst og er medstifter og kunstnerisk leder af Bright & Black sammen med Per Kviman.

Per Kviman er leder af artistmanagementfirmaet Versity Music, som han grundlagde i 2003. Han har tidligere arbejdet som A&R hos RCA (UK), MVG og Wire Records og har modtaget adskillige platin- og guldplader. Desuden er han formand for European Music Managers Alliance (EMMA).


Bright & Blacks solist-partner in crime er Eicca Toppinen, der også er kendt som grundlægger af det finske metalband Apocalyptica. Hun har studeret ved Sibelius-akademiet og har i mere end 25 år spillet metal på sin cello. Apocalyptica debuterede med albummet Plays Metallica by Four Cellos i 1996, og bandet fejrede albummets 20-års jubilæum med en genudgivelse, der inkluderede ekstranumrene ”Nothing Else Matters” og ”Seek and Destroy”.

Kristjan Järvi, duoens anden partner in crime, er en anerkendt dirigent og stiftende kunstnerisk leder af Nordic Pulse Orchestra, er også en del af Bright & Black. Järvi, der kommer fra en familie af store dirigenter, har skabt Nordic Pulse Orchestra, som bryder grænserne for orkestermusik ved at integrere kunstnerisk frihed og teknologisk innovation. Orkestret blander klassiske traditioner med moderne indflydelser og har tidligere samarbejdet med kunstnere som Brian Eno og Max Richter.

Et samarbejde, der nu ser frem til live
"Med Bright & Black kunne vi skabe noget, der var helt nyt og spændende. Det var en så unik oplevelse, og jeg kan ikke vente med at bringe det live igen og dele det med nye mennesker!" fortæller Eucca Topinen i en pressemeddelelse og Kristjan Järvi tilføjer: 


"Bright & Black rammer nervebanen i vores fælles sjæl. Bright and Black forener med uendelighed! Bright and Black er en multidimensionel kraft gemt inden i os."

Bright & Black-medstifter Jacob Hellner udtaler i samme pressemeddelelse: "Bright & Black har indtil videre været et ekstraordinært eventyr ud over min vildeste fantasi. Jeg er meget glad for, at vi kan bringe det på landevejen igen!"

Det officielle billetsalg starter onsdag 23. oktober 2024 klokken 16.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk.


LÆS OGSÅ: TV-2 annoncerer store nyheder

ANNONCE