Nyhed

Danske rappere samles i cyphers om menneskerettigheder

Hele 12 af landets rappere mødes i tre forskellige cyphers med fokus på brud på menneskerettigheder

12 af landets rappere er gået sammen om tre forskellige cyphers, en slags planlagt freestyle, der kredser om menneskerettighederne i et samarbejde med non-profit organisationen Rapolitics

De 12 rappere består af Wafande, Gio, Pede B, Kaka, Figi, Mund De Carlo, Tkay, Rune Kuda, Naija Gyal, Mali, Stenfors og Vinnie. Rapperne er inviteret af Rapolitics, hvis mål er at bruge rapmusikken, som et redskab til social forandring. I de tre cyphers bliver der sat ord på nogle af de rettighedskampe og krænkelser af menneskerettigheder, der lige nu står på rundt om i verden. 

De tre cyphers udkommer i kølvandet på en succes med støttekoncerterne "Fra Aarhus til Gaza" og "Fra Vestegnen til Gaza", hvor organisationen fik navne, som blandt andre L.O.C, Tessa, Shootergang, Johnson, USO, og Outlandish til at støtte op om koncerterne, der sammen indsamlede næsten en halv millioner kroner til ofrene i Gaza. 


Non-profit organisationen Rapolitics modtog i september årets bag-om-musikken-pris, da fagforeningen for komponister og sangskrivere Autor uddelte årets hæderspriser. Organisationen blev stiftet tilbage i 2009 og har siden brugt rappen som værktøj til demokratisk bevidstgørelse og til at indgå i en samfundsrelateret dialog med unge.

Den første cypher havde videopremiere allerede på dette års Roskilde Festival og er netop blevet udgivet i dag. De resterende cyphers bliver udgivet den 1. november og 29. november. Indtjeningen for cypherne vil doneres til en menneskerettighedsorganisation.

Hør den første Cypher her:


Macklemore efter pro-Palæstina-udtalelse: Sandheden er, at jeg ikke er okay

ANNONCE