Nyhed

Den Sorte Skole undersøger den blå time i Christiansborg Slotskirke

En ny installation fra Den Sorte Skole og Spøgelsesmaskinen fylder slotskirken med lys og lyd efter solnedgang

En ny lys- og lydinstallation med titlen Den Blå Time er netop blevet annonceret i Christiansborg Slotskirke. Installationen er skabt af dj-duoen Den Sorte Skole og Spøgelsesmaskinen, tilrettelagt af Majken Overgaard og kan opleves gratis i efteråret. Den Blå Time markerer overgangen mellem dag og nat, når solens blå bølgelængder fylder himlen, og er en refleksion over de ritualer, der gennem tiden har været forbundet med skumringen.

Installationen kan opleves to timer dagligt, fra solnedgang til mørket helt har sænket sig. I midten af kirken er en cirkel af blåt lys og lyd, som omslutter publikum og skaber en dybt fordybende, immersiv oplevelse.

Ritualernes kraft i lyd og lys
Den auditive del af Den Blå Time bygger på "Shepards tone", en lydteknik, der skaber en illusion af et evigt fald i tonehøjde. Dette uendelige fald spejler installationens tema om gentagelsen og det cykliske ved skumringen, hvor lyden konstant vender tilbage til sit udgangspunkt, som Christianborg Slotskirke beskriver det på hjemmesiden. Lysdesignet følger samme logik, hvor 10 lamper i blåt glas og metal er placeret i en cirkel. Disse lamper forstærker overgangen mellem lys og mørke og danner en parallel til skumringens naturlige forløb udenfor.


På hjemmesiden forklarer Majken Overgaard, som står bag kurateringen af værket: "Vi ønskede at skabe et rum for refleksion og ro midt i en hektisk hverdag, hvor tiden og magtens centrum kan føles fjernt fra det personlige og åndelige. Den Blå Time inviterer til at opleve den blå time på en ny måde."

Den Blå Time kan opleves fra solnedgang og to timer frem, og der er fri entré for alle besøgende.

LÆS OGSÅ: Den Sorte Skole - som robotter og spøgelser


ANNONCE