Nyhed

Diddys advokater retter kritik mod regeringen: Vidner og beviser skal afvises

Anklagerne hævder blandt andet, at regeringen har lækket materiale til pressen

Diddy-sagen har været i de fleste mediers søgelys siden musikmogulets ekskæreste, sangeren Cassie Ventura, anklagede ham for overgreb tilbage i november 2023. GAFFA har lavet et overblik over udviklingen i sagen her. Nu melder Diddys advokater dog, at de anklager regeringen for at underminere rapperens sag ved blandt andet at hjælpe medierne med at komme i besiddelse af materiale til dækning af sagen.

Anklagerne kommer som følge af, at Diddys juridiske team, ifølge Variety, i nat indgav et forslag om et bevismøde, da de beskylder regeringen for at "orkestrere en smædekampagne ved at samarbejde med medierne for at underminere en retfærdig rettergang." Det fremgår desuden af et notat, der sammenfatter de vigtigste kendsgerninger og synspunkter i sagen, at Diddys advokat beder om, at "passende retsmidler — herunder mulig diskvalifikation af vidner eller afvisning af alle anklager i hans tiltale — overvejes."

I notatet peger Diddys advokater på fire forskellige former for embedsmisbrug begået af regeringen. Disse indbefatter blandt andet anklager, der hævder, at regeringen skulle have lækket videoen af Cassie Ventura, hvor hun bliver overfaldet af Diddy, og at ransagningerne af Diddys bolig med vilje blev udført i daglys for, at medierne, der allerede var dukket op til at overvære starten af ransagningen, kunne få de bedste billeder. Desuden beretter Variety, at notatet indeholder anonyme udtalelser fra Department of Homeland Security til pressen.


Til slut fremgår det af notatet, at advokaterne anmoder om en undersøgelse af embedsmisbruget, og i denne sammenhæng en offentliggørelse af relevant bevismateriale og forbud mod yderligere lækager fra regeringens embedsmænd. Som følge af dette også retsmidler, som "diskvalifikation af vidner, undertrykkelse af beviser, herunder videoen fra 2016, eller afvisning af alle anklager i tiltalen."

Sagen omkring Diddy blussede særligt op i sidste uge efter, at advokaten Tony Buzbee afholdte et pressemøde, hvorpå han afslørede at han lige nu arbejder med 120 nye anklager om seksuelt misbrug mod rapperen. I en erklæring til Rolling Stone kort efter pressemødet udtalte Diddys advokat, Erica Wolff sig: "Som Mr. Combs' juridiske team har understreget, kan han ikke adressere enhver fortjensteløs påstand i det, der er blevet et hensynsløst mediecirkus. Når det er sagt, afviser hr. Combs eftertrykkeligt og kategorisk (...) enhver påstand om, at han har misbrugt nogen seksuelt, inklusive mindreårige. Han ser frem til at bevise sin uskyld og retfærdiggøre sig selv i retten, hvis og når krav bliver indgivet og forkyndt, hvor sandheden vil blive fastslået baseret på beviser, ikke spekulationer."

Overblik: Her er alt, du skal vide om Diddy-sagen


ANNONCE