Nyhed

Edinburgh: Oasis skal selv betale omkostningerne fra deres koncerter

Det koster byen flere tusind pund, hver gang store kunstnere aflægger besøg

Edinburgh Council har meddelt, at de vil have Oasis til selv at betale omkostningerne, når de næste år spiller hele tre koncerter i storbyen, som en del af deres eftertragtede genforeningsturné i 2025.

De tre shows på Oasis' turné bliver afholdt i Edinburghs Murrayfield Stadium den 8., 9., og 12. august 2025. I den forbindelse forventer byen mange besøgende gæster, hvilket betyder øgede omkostninger for blandt andet at skærpe sikkerheden i byen. Ifølge NME er det netop disse former for omkostninger, Edinburgh Council vil have Oasis til at betale.

Et nyt reglement, der ifølge NME allerede træder i kraft om et par dage, skal netop gøre dette muligt. Reglementet kræver 100 procent af omkostningerne til kommercielle begivenheder dækket, hvilket betyder at byen vil fakturere Oasis for de kommende koncerter. 


Udmeldingen kommer i kølvandet på Taylor Swifts besøg i byen tilbage i juni, da hun spillede tre shows i forbindelse med The Eras Tour. Her oplevede byen enorme omkostninger, da behovet for skærpet sikkerhed, ekstra arbejdstimer og faciliteter, herunder blandt andet flere toiletter og skiltning, kostede kommunen 40.000 pund, hvilket svarer til 355.000 danske kroner. 

Til BBC News fortæller rådsleder Cammy Day, at skatteyderne i byen ikke bør "løfte omkostningerne" ved, at byen er vært for store begivenheder. De anerkender dog også den positive side af de store begivenheder: "Selvfølgelig bringer disse koncerter titusindvis af millioner pund til byen, og det er enormt vellykket, og vi ønsker, at det skal fortsætte, men det bør ikke gå ud over vores borgere," fortæller han.

Tidligere i år blev det offentliggjort, hvor mange penge Stockholm tjente på at være vært for Taylor Swifts The Eras Tour. Her viste en undersøgelse udført af analysefirmaet Upplevelseinstitutet, på vegne af Stockholm by, at Taylor Swifts besøg genererede hele 848 millioner svenske kroner i yderligere indtægter fra turisme. Det svarer til 560 millioner danske kroner. Desuden bidrog turisternes udgifter til 431 millioner svenske skattekroner, som svarer til 285 millioner danske kroner.


Så mange penge tjente Stockholm, da Swift kom til byen

ANNONCE