Nyhed

HØR: Det danske indieband Scala udgiver forsmag på debutalbum

Scala kombinerer bittersød melankoli og hverdagsbrandert i en lyd, der trækker på både poesi og rockens store navne

Scala har netop udgivet førstesinglen "Halve liv" forud for deres kommende debutalbum, der udkommer til i forår. Den nye single sigter mod at indkapsle følelsen af en forlist drøm, et forladt hjerte og en fortabt fremtid. Bandet henter inspiration fra moderne poesi og energier fra andre bands som The National, Kent og Fontaines D.C., ifølge en pressemeddelelse.

Indiebandet udgav deres første single, "Scandic hotel", i 2022 og debuterede med deres første ep, Husets vin, i 2023. Deres musik er blevet beskrevet som en blanding af forstadsromantik og undergangsstemninger. DR har desuden karakteriseret deres lyd som dansk indierock til en hverdagsbrandert – og som naturligvis ville gå godt sammen med en flaske af Husets vin.

Bag Scala står de fire medlemmer Adam, Lasse, Oliver og Simon, der beskriver bandet som dansk heartlandrock – indædt og poetisk. Samtidig trækker musikken på nordisk melankoli, præget af håbløs ironi og en bittersød glød i mørket, fremgår det af pressemeddelelsen.


Udover at have udgivet en række singler og debut-ep'en har det forstadsromantiske band turneret rundt i Danmark og delt deres fortællinger – både i hovedstaden og ude i de danske vækstlag. De har blandt andet optrådt på Rust, Byhaven og Bryggen i København samt på Fermaten i Herning, Musikhuzet i Rønne, Venø Festival og det nye spillested i Hvidovre, Riga.

Hør den nye single her:


LÆS OGSÅ: FONTAINES D.C.-INTERVIEW: Med blikket rettet mod sig selv

ANNONCE