Nyhed

HØR: Ida Duelund markerer solokarrieren på ny single

Singledebuten markerer en ny æra for komponisten som solokunstner, og er den første smagsprøve på et debutalbum, der udkommer næste år

Med en blanding af forskellige musikalske traditioner trådte Ida Duelund ind på soloscenen, da hun i fredags udgav sin første single, "Misi Miamo", fra det kommende album Sibo, som er planlagt til udgivelse i januar 2024. Ifølge en pressemeddelelse præsenterer den nye single et surrealistisk lydunivers, hvor poesi, fantasi og eksperimenter får frit spil.

Den samme pressemeddelelse fortæller, at den danske sanger og komponist selv beskriver sin musik som en moderne form for dadaisme, hvor genrer og tendenser ignoreres til fordel for et grænseløst udtryk. Dermed er "Misi Miamo" et fantasifuldt værk båret af nylon guitar, kontrabas, dyb violin og trombone. Sangen trækker derved tråde til jazz, filmmusik og klassisk musik, samtidig med at den giver lytteren frihed til at skabe sine egne fortolkninger gennem tekstens fiktive sprog. Debutalbummet Sibo forventes, ifølge pressemeddelelsen, at fortsætte dette eksperimenterende spor med fokus på vokal og instrumenter.

Ida Duelund er tidligere kendt for sit samarbejde med nogle af Danmarks mest prominente artister, såsom Jada, Jomi og Trentemøller. Hun har desuden komponeret musik til både film og dans, herunder projekter med Det Kongelige Teater og Nordisk Film. Singlen markerer dermed starten på et nyt kapitel i hendes karriere, hvor hun træder frem som solokunstner med et nyt og visionært musikværk.


Hør den nye single her: 

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Nedskaleret storladenhed efterlader luksusproblem


ANNONCE